Sve spremno za 30. Beogradski maraton

 
 
U Skupštini grada Beograda današnji susret s novinarima posvećen je pre svega komunalnim temama, odnosno pripremi Grada Beograda za 22. april i kao i za njegovo funkcionisanje u vreme održavanja jubilarnog 30. Beogradskog maratona, na kojem će prema dosadašnjim prijavama učestvovati više od 7.000 trkača iz 70 zemalja u polumaratonskoj i maratonskoj trci i veliki broj građana u Coca Cola Trci zadovoljstva na 5 km.

„Grad je spreman za ovu manifestaciju” istakao je Darko Glavaš, v. d. sekretara za odbranu i vanredne situacije, jer sva komunalna preduzeća privode sve radove kraju, i pozvao Beograđane da učestvuju u ovoj manifestaciji bilo kao trkači u maratonu, polumaratonu ili Trci zadovoljstva, bilo kao gledaoci. Uz to Darko Glavaš je uputio apel Beograđanima da u petak posle 22 časa uklone sva vozila sa trase maratona kao i da ne uklanjaju signalizaciju koja će biti postavljena 22. aprila zbog nesmetanog održavanja ove manifestacije.

Dragan Bogosavac, Načelnik Uprave saobraćanje policije za grad Beograd, istakao je da je beogradska policija zajedno s organizatorima maratona i svim nadležnim gradskim sekretarijatima preduzela sve da se dođe na odgovarajući način do nove trase Beogradskog maratona.
– Vodili smo računa o svim mogućim problemima i ova staza je rezultat kompromisa, koji će omogućiti održavanje Beogradskog maratona i omogućiti Beograđanima da koliko god je to moguće završe sve svoje obaveze koje su planirali za 22. april. Oformili smo spoljašni prsten za nesmetano odvijanje saobraćaja, a u unutrašnjem u kojem je maratonska staza važno je da učesnici u saobraćaju prate signalizaciju i uputstva saobraćajne policije – rako je Dragan Bogosavac. 

Zamenik sekretara za saobraćaj Nenad Matić je istakao da je Beograd put popravio sve što je bilo za popravku na novoj trasi maratona i dodao:
– Vertikalna i horizontalna signalizacija je obnovljena a Sekretarijat za Saobraćaj zajedno sa saobraćajnom policijom obezbeđivaće 343 raskrsnice i saobraćajnice...

Milan Janković, zamenik sekretara za javni prevoz, zamolio je građane Beograda da svoje kretanje 22. aprila planiraju za vreme do 9 časova i posle 15 časova.
– Devedeset odsto linija javnog saobraćaja u centru ići će starim trasama i završavaće se na trgu Republike, a glavna veza između dva dela grada biće tramvaji 7, 9, 11 i 3, kao i „Gazela”, odnosno autoput. Sve linije iz pravca Surčina i Bežanijske kose ići će do Bloka 45 i odatle će putnici moći da nastave put ka starom delu grada tramvajima, a svima koji idu preko Zemuna omogućen je dolazak na Kej oslobođenja i nastavak putovanja autoputem preko „Gazele” do centra grada – rekao je Milan Janković i uputio apel svima da se pre polaska preko info telefona svih nadležnih službi obaveste o mogućim pravcima...

Nina Jandrić, sekretar za komunalno-stambene poslove rekla je da radnici svih komunalnih preduzeća već vanredno rade na trasi kojom će trčati maratonci:
– Beogradski maraton je proglašen za manifestaciju od izuzetnog značaja za naš grad i mi činimo sve da i grad 22. aprila izgleda izuzetno. Gradsko zelenilo sređuje parkove i zelene površine od starta do cilja, radnici Vodovoda i kanalizacije čiste slivnike i obezbeđuju cisterne, Gradska čistoća ima najviše posla ali sigurno je da sve biti završeno na vreme i na najbolji mogući način.

Radnicima komunalnih preduzeća vremenske prilike u naredna tri dana neće ići na ruku, ali u subotu 22. aprila, prema rečima meteorologa Nedeljka Todorovića, biće povoljni za učesnike svih trka.
– U subotu neće biti kiše. Biće sunčano, ali ne i toplo. U vreme starta u 10 časova temperatura će biti oko 7, 8 stepeni u podne 11, a u 14 časova oko 13 stepeni. To je idealno vreme za učesnike maratona i polumaratona, a učesnicima Trke zadovoljstva mogu da preporučim da se toplije obuku – rekao je 64-godišnji Todorović koji će u subotu na Beogradskom maratonu startovati u svom 151. maratonu...

UNIQA osiguranju ovo je četvrto učešće na Beogradskom maratonu.
“Ponosni smo što smo i ove godine deo najmasovnijeg pokreta u Srbiji i najprestižnijeg sportskog takmičenja. UNIQA osiguranje je prijatelj Beogradskog maratona, maratonaca i publike. Kao zvanično osiguranje Beogradskog maratona, UNIQA se brine i o  sigurnosti svih učesnika. I  ove godine podržaćemo sve takmičare posebnim muzičkim programom na Brankovom mostu, kao i na potezu od Londona do Terazija, što će nadamo se, biti dodatni podsticaj takmičarima da ostvare što bolje rezultate. Nadamo se da će, zbog odlične atmosfere na ulicama Beograda, i broj posetilaca biti rekordan” rekla je Sonja Marić, direktorka sektora za marketing i PR UNIQA osiguranja.

Najveća bonus nagrada na 30. Beogradskom maratonu biće 50.000 evra za svetski rekord u maratonu u muškoj i ženskoj konkurenciji. 

“Izuzetno nam je drago što nastavljamo saradnju sa UNIQA osiguranjem. UNIQA osiguranje brine o aspektu bezbednosti svih učesnika u događaju, o njihovoj zabavi na stazi i o posebnim nagradama za pobednike i rekordere na ovoj manifestaciji. Bonusima za obaranje rekorda u internacionalnoj i domaćoj konkurenciji pruža se i velika podrška domaćim atletičarima”, istakao je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona. 

Dejan Nikolić izrazio je posebnu zahvalnost Gradu Beogradu ali i svim gradskim službama i komunalnim preduzećima koja su uključena u organizaciju 30. Beogradskog maratona i najavio da realizacija projekta „Legende ponovo u Beogradu” počinje sutra, kada će se javnosti predstaviti prvo dvoje gostiju glavnog grada – svetski rekorderi Galina Čistjakova (skok udalj) i Kevin Jang (400 m prepone).

Datum: 19.04.2017. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...