x

Šetnja odgovornih vlasnika pasa na 30. Beogradskom maratonu

Šetnja odgovornih vlasnika pasa na 30. Beogradskom maratonu
Beogradski maraton i trgovinski lanac IDEA pozivaju vas na treću  Šetnju odgovornih vlasnika pasa koja će se i ove godine održati u okviru Trke zadovoljstva, na 30. Beogradskom maratonu.

Šetnja će se održati u subotu, 22. aprila, sa početkom u 10.30 časova, a vlasnici pasa će se prijavljivati za učešće na startnoj poziciji Šetnje na parkingu ispred Narodne Skupštine (ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve) od 8 sati ujutro. Prijavni formulari za učešće na ovaj šetnji moći će da se preuzmu već od srede 19. aprila, pa sve do subote 22. aprila i to u dve IDEA prodavnice – u Bulevaru kralja Aleksandra 44 i Makenzijevoj 81.

Potrebno je da vlasnici pasa dođu s prijavom na start, gde će biti postavljen IDEA štand i tu preuzimaju učesnički broj za sebe i ljubimca. Na cilju (na Terazijama) čekaće ih, takođe na IDEA štandu medalje za sve učesnike.

Uslovi za učešće u Šetnji jesu da psi budu čipovani i vakcinisani protiv besnila, a takođe da budu socijalizovani i da se vode na povocu. Vlasnici treba da ponesu higijenske kesice i vodu za pse.  Molimo vas da ponesete i pasoš svog psa kako bismo imali uvid da li su psi čipovani i vakcinisani.

Volonteri i partneri Beogradskog maratona u Šetnji odgovornih vlasnika pasa su aktivisti organizacija civilnog društva koji će učesnicima na licu mesta davati sve potrebne informacije i uputstva.

Ova pet friendly manifestacija ima za cilj promovisanje odgovornog i humanog odnosa prema životinjama. Ove godine posebno naglašavamo neophodnost stvaranja humanih uslova za držanje napuštenih kućnih ljubimaca u prihvatilištima. 

Širom Srbije, aktivisti udruženja za zaštitu životinja ulažu ogromne napore da spasu i udome što veći broj pasa i mačaka koje su neodgovorni vlasnici izbacili na ulicu. Udruženja čuvaju veliki broj životinja dok ih ne udome, a neke kod njih ostaju trajno. Među njima ima i životinja kojima je potrebno lečenje i posebna nega, što uvećava troškove udruženja. 

Šetnja odgovornih vlasnika pasa ima humanitarni karakter. Pozivamo vas i da donirate hranu za napuštene pse i mačke koju ćete moći da predate volonterima na startnoj poziciji.

Datum: 19.04.2017. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...