Održani „izbori“ za Svetski kup u Beogradu

Foto: VSS
U ponedeljak, 17. aprila 2017, na Regatnoj stazi na Savskom jezeru (Ada Ciganlija) održana je Izborna regata za Svetski kup čije će domaćin od 5. do 7. maja 2017, biti naš glavni grad. 

Od 11 posada najbolji rezultat postigao je Partizanov četverac bez kormilara Aleksandar Beđik, Igor Lucić, Igor Đerić, Damjan Lazić koji je izveslao trku u vremenu 6:11.20. Drugo ostvarenje postigao je Miloš Stanojević iz Tamiša u skifu za lake veslače (0,4 sekunde lošiji rezultat u odnosu na najbolju posadu), a treće dubl skul za lake veslače Čuruga Marko Jošić, Petar Jovanović (1,6).

– Tri čamca su postigla dobre rezultate na Izbornoj regati, među kojima je najbolji bio Partizanov četverac bez kormilara Aleksandar Beđik, Igor Lucić, Igor Đerić, Damjan Lazić. Ovaj čamac, inače, čine trojica seniora B pa je samim tim njihov rezultat posebno dobija na značaju i najbolji je dokaz da su izuzetno dobro radili u zimskom periodu. Odmah iza ove posade su skif za lake veslače Miloš Stanojević i dubl skul za lake veslače Marko Jošić, Petar Jovanović. Sportska komisija Veslačkog saveza Srbije će predložiti tri pomenuta čamca za nastup na Svetskom kupu u Beogradu, a konačnu odluku o tome doneće Izvršni odbor VSS. Pohvalio bih nastup na Izbornoj regati i dva kombinovana četverca bez kormilara Crvene zvezde i Smedereva. Jedan su činili Lazar Lazović, Nikola Seleković, Uroš Dimitrijević i Dušan Slavnić, a drugi Nikola Cvijetić, Marko Ristić, Aleksandar Filipović i Zoran Rajić. Izuzev Filipovića svi su seniori B pa su njihovi rezultati dosta dobri za ovu uzrasnu kategoriju – kazao je član Selektorske komisije VSS Nebojša Ilić.

Inače, pre Izborne regate nastup na Svetskom kupu u Beogradu već su obezbedili Partizanov dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik i Partizanov skifista Marko Marjanović.

Datum: 18.04.2017. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...