x

Milića i Nikolova zaustavili potonji evropski viceprvaci

Milića i Nikolova zaustavili potonji evropski viceprvaci
Srpski reprezentativac Luka Milić, u paru sa Bugarinom Danijelom Nikolovim, stigao je među 16 najboljih dublova na Evropskom prvenstvu za juniore koje je od 12. od 16. aprila 2017. održano u francuskom Muluzu uz učešće preko 250 takmičara i takmičarki iz 40-tak zemalja.

Milić i Nikolov su u meču koji je vodio u četvrtfinale s 21:9, 21:14 izgubili od sjajnog engleskog para Maks Flim, Kalum Heming, potonjih osvajača titule evropskihh viceprvaka. Prethodno, njih dvojica su u prvom kolu bili bolji od norveške kombinacije Markus Bart, Herman Imset s 21:15, 21:1, dok su u šesnaestini finala savladali Slovake Andreja Antošku i Ričarda Smatlaka s 21:16, 21:15. U singlu Milić je preskočio prvo kolo, a u drugom je ubedljivo pobedio Belorusa Ilju Larušina s 21:13, 21:9. U borbi za plasman među 32 najbolja igrača Starog kontinenta, posle velike borbe, poražen je od domaćeg takmičara Lea Rosija s 21:18, 21:14.

“Rezultatski Milićev plasman bi trebalo da izazove određeno nezadovoljstvo, ali on je odigrao svoj najbolji badminton od kada ga ja treniram. Malo sportske sreće je trebalo da sada pričamo o mnogo većem uspehu. Ovo jeste bila prilika da Milić "materijalizuje" svoja dugogodišnja ulaganja i odricanja i potvrdi ono što već cela Evropa i svet zna. Međutim, velika takmičenja, na žalost, ne pružaju drugu priliku. Ipak, siguran sam da će već ove godine biti još mnogo pozitivnih vesti o njegovim rezultatskim uspesima“, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

Inače, evropski juniorski šampioni postali su Francuz Toma Junior Popov (miški singl), Dankinja Julija Daval Jakobsen (ženski singl), Francuzi Tom Gisel i Toma Junior Popov (muški dubl), Šveđanke Ema Karlson i Johana Magnuson (ženski dubl) i Rusi Rodion Almov i Alina Devletova (mešoviti dubl).

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na Evropskom prvenstvu za juniore u Francuskoj na kojem sudio naš međunarodni sudija Goran Jelesijević.

Datum: 16.04.2017. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...