x

Uskršnji dupli program

Uskršnji dupli program

Uskršnje subote otpočinje takmičenje u šampionatu Sportklub Centralnoevropske lige američkog fudbala (SK CEFL), koji startuje dvema utakmicama Istočne konferencije. U Kragujevcu, Divlji veprovi dočekuju novajliju u ligi, Istanbul Koč Remse, na terenu sa veštačkom travom stadiona „Čika Dača“ u 15 časova. Istog dana, beogradski SBB Vukovi gostuju mađarskim Budimpešta Kaubelsima, a ova utakmica počinje pola sata kasnije.

Iako su oba tima neporažena u dosadašnjem toku nacionalnih prvenstava, Kragujevčani imaju malu prednost nad turskim rivalom, jer su prošle subote savladali „večitog rivala“, Beograd SBB Vukove, tačdaunom razlike. Ipak, Remsi na megdan dolaze bez straha, kao prošlogodišnji učesnici finalnog turnira Lige šampiona.

Oba tima su ove sezone pojačana igračima iz inostranstva. Divlji veprovi svoje napade organizuju preko američkog kvoterbeka Iana Mekginisa, koji će u napadu tražiti hvatača Strahinju Stepovića. Kao internacionalac proteklih godina, Stepović je put do Veprova našao preko Nemačke, Švedske i Turske, gde je igrao upravo za istanbulske Remse. Njima dvojici će u napadu asistirati britanski raning bek Loran Čimanga, dok će odbranu pojačati američki defanzivac Alan Remzi.

Turci svoje uzdanice vide u kvoterbeku Kventinu Vilijamsu i univerzalcima, Čarlsu Mekreu i Andreu Vajtu, ali i u „uvozu“ iz Srbije, Ivanu Pavloviću, Savi Petroviću i Stefanu Drecunu.

Emotivno uzdrmani nakon poraza u Kragujevcu, SBB Vukovi će naizgled imati malo lakši zadatak u Budimpešti. Kaubelsi su izgubili u prvom kolu mađarskog prvenstva, u reprizi prošlogodišnjeg finala. Sada ih očekuje revanš sa SBB Vukovima, koji su ih prošle sezone u SK CEFL pobedili u Beogradu. Najuspešniji tim lige, sa 6 titula šampiona, SBB Vukovi i u ovom duelu slove za favorite.

SBB Vukovi su svoj napad pojačali Amerikancima, kvoterbekom Luisom Kindlom i trkačem Dvejnom Brejdijem. Mađarski tim svoje šanse vidi pre svega u domaćim igračima, ali i pojačanjima u odbrani, Majklom Smitom, Erikom Agjemanom i Patrikom Ogundžijem, u kojima će tražiti recept za zaustavljanje napada Beograđana.

Pristupanjem šampiona najjačih liga Austrije, Poljske, Danske i Turske, kao i aktuelnog prvaka Srbije, Divljih veprova, Sportklub CEFL liga je najjača do sada. U svojoj 12. sezoni, liga je opravdala postojanje i dočekala svoj procvat, na zadovoljstvo učesnika i brojne publike.


Datum: 14.04.2017. Autor: CEFL

PROČITAJTE JOŠ...