Galina Čistjakova ponovo u Beogradu

Galina Čistjakova, svetska rekorderka u skoku u dalj dolazi kao bivša promoterka Beogradskog maratona u sklopu projekta „Legende ponovo u Beogradu“*


„Izuzetno sam srećna što ću ponovo biti u Beogradu i na Beogradskom maratonu. Znam da se priprema jubilarni Beogradski maraton i znam da je to izuzetno značajno za organizatore i za grad Beograd. Radujem se što ću ovom prilikom videti i atletske kolege, takođe bivše promotere Beogradskog maratona, koje sam širom sveta sretala tokom atletske karijere, a dugo ih nisam videla. Takođe se radujem ponovnom boravku u Beogradu i susretu sa prijateljima i ljudima koje sam upoznala tokom svoje prethodne posete. Verujem da ću imati priliku da se ponovo družim i sa najmlađima kao tokom prethodnog boravka i nadam se da ću na takav način ponovo biti u prilici da deo svog sportskog iskustva prenesem na predstavnike generacije koja dolazi.“ - izjavila je Čistjakova povodom dolaska u Beograd.


Galina Čistjakova je svetska rekorderka u skoku u dalj sa rezultatom od 7.52m iz 1988. godine i jedina je žena u istoriji atletike koja je obarala svetske rekorde u skoku u dalj (dva puta) i u troskoku (jednom).

Čistjakova je imala izuzetno uspešnu atletsku karijeru u ove dve discipline, što je velika retkost. Galina je, čak, na jednom istom takmičenju, na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu 1990. godine osvojila zlatne medalje u obe discipline - što je neponovljiv uspeh.

Galina u Beograd dolazi sa suprugom Aleksandrom Beskrovnim sa kojim živi u Bratislavi i koji joj je bio i dugogodišnji trener. Interesantno je da je Beskrovni svojevremeno bio jedan od najboljih svetskih skakača u dalj i u troskoku - baš kao i Galina, sa ličnim rekordima od 8,28 m u skoku u dalj i 17,53 m u troskoku. Sada su oboje treneri u lokalnom atletskom klubu u Bratislavi.

Galina Čistjakova bila je promoter Beogradskog maratona 2015. godine.


*Projekat „Legende ponovo u Beogradu“ je jedinstven poduhvat u svetu - da se na jednom mestu, u jednom povodu, tokom održavanja 30. Beogradskog maratona 2017, okupe svetske sportske veličine različitih generacija koje su obeležile ne samo atletski sport, već su sinonim za najveće uspehe u istoriji sporta. U pitanju su atletičari koji su već bili promoteri Beogradskog maratona u prethodnim decenijama, a tokom svojih sportskih karijera pisali su najznačajnije stranice sportskih dešavanja i pomerali granice ljudskih dostignuća.


30. Beogradski maraton će se održati 22.04.2017.
Datum: 06.04.2017.
Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Beogradski maraton 2017

POVEZANE VESTI...
+ Pola veka Evropske badminton konfeder...
+ Za vikend u Zagrebu 34. izdanje Croat...
+ Održan Les Mills Live Serbia 2017
+ Svetski piloti dolaze u Vršac
+ Peta titula juniorima Crvene zvezde,...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...
+ Beogradski maraton 2011
+ Beogradski maraton 2012
+ Beogradski maraton 2013
+ Beogradski maraton 2014
+ Beogradski maraton 2016
+ Beogradski SuisseGas maraton 2015

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...