x

Žuti i crveni kartoni postaju beskontaktni

Žuti i crveni kartoni postaju beskontaktni

Zahvaljujući novoj inovativnoj tehnologiji kompanije Mastercard, beskontaktna platna tehnologija će biti ubačena u žute i crvene kartone, tako da će igrači moći na samom terenu da plate kazne.


Ovaj potez su inicirali lokalni fudbalski savezi nakon što su otkrili da postoji manjak od 10 miliona funti naplati kazni u „Nedeljnoj ligi“ odnosno utakmicama koje se igraju nedeljom, te da nekoliko timova jednostavno izbegava plaćanje kazni, često tvrdeći da su već izvršili plaćanje ili koristeći izmišljena imena.


Ovaj revolucionarni potez će imati za rezultat da će u dresove fudbalera biti ugrađena beskontaktna platna tehnologija koja će biti povezana sa računom kluba. Takođe, sudijski crveni i žuti kartoni dobiće čipove koji omogućavaju naplatu kada se prislone na dres igrača. Ako se karton podigne u toku utakmice, a na povezanom računu nema dovoljno sredstava, kazna će se automatski udvostručiti za narednu nedelju, a ako račun bude u kašnjenju duže od dve nedelje, tim će biti suspendovan iz takmičenja kako bi se sprečilo dalje izbegavanje plaćanja kazni.


Nova pravila za sada imaju široku podršku među rukovodstvom „Nedeljne lige“. Sudija Rolf Lapios rekao je: „Prve povratne informacije od sudijske zajednice su veoma pozitivne. Neki čak smatraju da će neposredna naplata kazni imati snažan preventivni uticaj na smanjenje prljave igre. Za sada jedinu prepreku predstavljaju igrači koji žele da izbegnu kaznu tako što beže od sudija da bi bili izvan dosega beskontaktne tehnologije, što je detinjasto ponašanje, ali ćemo i to ispeglati u narednom periodu.“

#Aprililili!

Datum: 01.04.2017. Autor: Gordana Purić

PROČITAJTE JOŠ...