Četiri posade ispunile A kriterijum

Foto: VSS
 
 

U subotu i nedelju, 25. i 26. marta 2017, na Regatnoj stazi na Savskom jezeru (Ada Ciganlija) kandidati za sastav srpskih veslačkih selekcija imali su prvi ovogodišnji test na vodi. Čak 60 posada u svim uzrasnim kategorijama u dva dana izveslalo je tri deonice po 4.000 metara u disciplinama skif i dvojac bez kormilara. Član Sportske komisije Veslačkog saveza Srbije i dvojca bez korimilara Miloš Vesić, Nenad Beđik i skifiste Marka Marjanovića Nebojša Ilić prokomentarisao je učinak na testu.

– Prvi ovogodišnji test na vodi informisao nas je o tome kako su kandidati za reprezentaciju i njihovi klubovi radili tokom ove zime. Na osnovu rezultata testiranja i postavljenih kriterijuma ubedljivo najbolja posada je dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik iz Partizana, učesnik prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Riju. Pored ovog čamca još svega tri posade su ispunile A kriterijum na ovom testiranju tj. bile su u pet sekundi za najboljim čamcem. To su dvojac bez kormilara za seniore B Igor Đerić, Damjan Lazić iz Partizana, skif za seniore A Marko Marjanović iz Partizana i dvojac bez kormilara za seniore B Nikola Cvijetić, Dušan Slavnić iz Crvene zvezde. B kriterijum na ovom testu ispunio je samo Aleksandar Izda iz Partizana u skifu za juniore pošto je bio u deset sekundi za najboljim čamcem. Ovom prilikom svim pomenutim veslačima čestitam na ispunjenom kriterijumu do čega su došli uz veliku borbenost i paklen rad u proteklom periodu – kazao je Nebojša Ilić.

Po njegovim rečima uslovi za test na Regatnoj stazi na Savskom jezeru su bili regularni, ujedno i malo teški s obzirom da je duvao bočni vetar:

– Na kraju moram da pohvalim sve koji su učestovali u merenju vremena i obradi rezultata. Odradili su odličan posao tim pre što je učestvovao veliki broj posada. Sve u svemu u organizacionom smislu sve je bilo na najvišem niovu i ovako bi uvek trebalo da izgledaju zvanična testiranja Veslačkog saveza Srbije.

Datum: 28.03.2017. Autor: Veslački Savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...