Dva Balkanska odličja u Turskoj

 
 

Srpski badminton nastavio je niz uspeha na balkanskim šampionatima. U turskom gradiću Edrine, koji je od 24. do 26. marta 2017. bio domaćin Balkanskog prvenstva za igrače do 19 godina, osvojena su dva odličja. Prvo je naš tim u sastavu Luka Milić, Nenad Milošević, Andrija Doder, Mateja Manić , Marija Sudimac i Sara Lončar osvojio bronzu u ekipnoj konkurenciji. U polufinalu poražen je od domaćina koji je potom stigao do šampionske titule. Srebro je osvojila Bugarska koja je prethodno u okršaju za finale savladala Grčku. Drugo srpsko odličje u Turskoj delo je Milića. On je prigrabio bronzu u muškom singlu. U osmini finala bio je bolji od Turčina Barana Juksela, a u četvrtfinalu od, takođe domaćeg takmičara, Jusufa Jašara. U borbi za finale naš reprezentativac je na žalost izgubio od Bugarina Danijela Nikolova, potonjeg balkanskog šampiona.


U istoj konkurenciji Doder je stao na korak od odličja budući da je u meču za polufinale poražen od Turčina Berkana Ciseja. Osmina finala u muškom singlu bila je nepremostiva prepreka za Miloševića i Manića koji su u ovoj rundi izgubili od Turaka Kubilaja Sadija, odnosno Jazgana Kalisira. U ženskom singlu Sudimčeva je u četvrtfinalu predala meč domaćoj tamičarki Neime Jilmez pri rezultatu 1:1 u setovima i 11:8 u trećem setu, dok je Lončareva u osmini finala poražena od Bugarke Paole Kirkove. Njih dve su u borbi za polufinale ženskog dubla, posle velike borbe, izgubile od rumunske kombinacije Irina Kalin, Madalina Ilie. U muškom dublu oba naša para su poklekla u mečevima za odličje. U četvetfinalu Doder i Milić su poraženi od Turaka Mehmeta Kapara i Emrea Sonmeza, dok su Manić i Milošević izgubili od Bugarina Ivana Paneva i Dimitara Janakijeva, osvajačima zlata u ovoj konkurenciji.


“Prezadovoljan sam prikazanom igrom i formom naših reprezentativaca, bez obzira na to što se sve to nije materijalizovalo u većem broju medalja. Ponosan sam kako su predstavljali sebe i srpski badminton, a ovo takmičenje ukazuje da će srpski seniorski badminton uskoro biti još kvalitetniji. Balkansko prvenstvo u Turskoj je ujedno bilo i generalna proba za Evropsko juniorsko prvenstvo koje će biti održano od 7. do 16. aprila u Francuskoj. Mnogo igrača i igračica koji su nastupili u Edrineu biće akteri šampionata Starog kontinenta, a među njima su i Milić i Doder koji će braniti boje naše zemlje u Mulhausu“, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpske reprezentacije na Balkanskom prvenstvu za igrače do 19 godina u Turskoj.


Datum: 27.03.2017. Autor: Badminton Savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...