x

Svi vozači protiv Pažea dok se FMX svetska turneja seli u Dubaji

Svi vozači protiv Pažea dok se FMX svetska turneja seli u Dubaji
Najprestižnija svetska FMX serija pod nazivom Red Bull X-Fighters se seli u Dubaji na drugo od ukupno šest takmičenja koliko će ih biti ove sezone, sa Francuzom Tomom Pažeom na vrhu tabele generalnog plasmana, koji izgleda nepobedivo nakon fenomenalnog nastupa na otvaranju sezone prošlog meseca u Meksiku.

DUBAI (UAE) - Tom Paže iz Francuske potrudiće se da poveća vođstvo koje trenutno ima na Red Bull X-Fighters svetskoj turneji tokom drugog takmičenja u sezoni 2013 u Dubaiju, 12. aprila. Međutim imaće za petama prethodna dva pobednika turneje, Španca Denija Toresa i Novozelanđanina Livaja Šervuda, koji su zagrejali svoje točkove pred vrelo takmičenje na pustinjskom pesku u Ujedinjenim arapskim Emiratima na novoj lokaciji - Bulevaru Mohamed Bin Rašid - u centru Dubaija. Lokacija je postavljena u senci najviše zgrade na svetu, Burž Kalifa.

Paže, koji je prošle godine turneju najprestižnije fristajl motokros serije završio na drugom mestu, odmah iza Šervuda, bio je nezaustavljiv na otvaranju sezone 2013 u martu u Meksiko Sitiju, pokazavši FMX u punom sjaju. Pažea je bez daha pratilo 38.000 ljudi na razređenom vazduhu Meksiko Sitija, koji se nalazi na visini od 2.240 metara nadmorske visine, svojom neverovatnom raznolikošću trikova , koji su uključivali i skokove do 15 u visinu i 30 metara u daljinu. Tores, koji je pobedio u Dubaiju 2011. i Šervud koji je pobedio u Dubaiju 2012. na svom putu ka osvajanju turneje te godine, željno očekuju osvetu sada kada se turneja vraća na nivo mora. Tores i Šervud koji su završili drugi i treći prošlog meseca u Meksiko Sitiju, obećali su da će raditi na novim trikovima za Dubai, u nadi da će prestići Pažea.

Ovo će biti treća uzastopna godina da se Red Bull X-Fighters svetska turneja održava u Dubaiju, međutim, po prvi put u centru grada. Vozači će se pored vrućine, boriti i protiv peska, što će biti veliki izazov za najbolje svetske FMX vozače i njihove mašine. Burž Kalifa, koja je otvorena 2010.  visoka je 829 metara i ima 163 sprata. 2011. i 2012. Red Bull X-Fighters su se održali u Dubaiju na Džumeira plaži.Datum: 08.04.2013. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...