x

Napad na Balkanska odličja u Turskoj

Napad na Balkanska odličja u Turskoj

Luka Milić, Nenad Milošević, Andrija Doder, Mateja Manić , Marija Sudimac i Sara Lončar činiće tim Srbije koji će od 24. do 26. marta 2017. vojevati bitke na Balkanskom prvenstvu za igrače do 19 godina u turskom gradiću Edirne. Put Turske naši reprezentativci, predvođeni glavnim trenerom badminton reprezentacija Srbije Milanom Barbirom, krenuli su u četvrtak. Dan kasnije počinje takmičenje u ekipnoj konkurenciji. U subotu u prepodnevnim časovima na programu su timski okršaji za medalje, a u popodnevnim počinju borbe za pojedinačna odličja, čija će završnica biti u nedelju.


“Čvrsto verujem u kvalitet naših igrača i igračica i nadam se da ćemo se iz Turske vratiti sa brojnim medaljama. Kojeg će sjaja biti zavisiće od mnogo toga. Odlično je to što su svi naši reprezentativci u zavidnoj formi i što maksimalno spremno dočekuju početak Balkanskog prvenstva. Muškom delu ekipe ovo će biti oproštajna Balkanijada u ovoj uzrasnoj kategoriji, a Miliću i Doderu i velika provera za Evropsko prvenstvo za juniore koje ih očekuje od 7. do 16. aprila u Francuskoj“, kazao je Milan Barbir pred put za Tursku i dodao – “Na licu mesta ćemo saznati žreb za ekipno takmičenje. Što se tiče nastupa u pojedinačnim konkurencijama odluku o tome ko će u kojoj kategoriji nastupiti doneću neposredno pred početak takmičenja“.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpske reprezentacije na Balkanskom prvenstvu za igrače do 19 godina u Turskoj.


Datum: 23.03.2017. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...