x

Ambasador Republike Koreje na 30. Beogradskom maratonu

Ambasador Republike Koreje na 30. Beogradskom maratonu
Ambasada Republike Koreje učestvovaće na 30. Beogradskom maratonu sa svoja četiri člana u polumaratonskoj štafetnoj trci. Zanimljivo je to da će štafetu predvoditi ambasador Republike Koreje u Republici Srbiji, gospodin Ju De Đong lično, što ga čini prvim korejskim ambasadorom koji će nastupiti na Beogradskom maratonu. Tim ambasade Koreje je mešoviti muško ženski tim, od dvoje korejskih i dvoje srpskih državljana, zaposlenih u ambasadi Republike Koreje u Beogradu, koji na ovaj način želi da demonstrira prijateljski odnos naše dve zemlje, koji se razvija u zdravom i sportskom duhu. 

“Veliko nam je zadovoljstvo da će ekipa Ambasade Republike Koreje u štafetnom polumaratonu uzeti učešće na 30. Beogradskom maratonu. NJ. E. gospodin Ju De Đong i članovi njegove mešovite polumaratonske štafete dolaze iz prijateljske zemlje koja ima bogatu i dugu maratonsku tradiciju. Republika Koreja je u prošlosti imala mnoge vrhunske dugoprugaše i maratonce - osvajače medalja na velikim svetskim takmičenjima i Olimpijskim igrama, a poslednju zlatnu olimpijsku medalju osvojio je Hwang Young-cho na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine. Poslednjih nekoliko decenije trkački pokret u Republici Koreji se razvija kao pokret zdravlja i vid fizičke aktivnosti na velikom broju masovnih događaja među kojima posebno mesto zauzima Seulski maraton.” - izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Povodom učešća predstavnika Ambasade Republike Koreje na 30. Beogradskom maratonu, ambasador Republike Koreje gospodin Ju Đe Đong je izjavio: 

"Veoma nam je drago što ćemo kao ambasada Koreje po prvi put postati deo duge tradicije Beogradskog maratona baš na njegov 30ti jubilej.  Ova trka je za nas način da budemo deo trkačke zajednice i Beograđana i osećam se veoma povezano sa ovim gradom dok se pripremamo za trku. Takođe nadamo se da ćemo skrenuti pažnju građana i javnosti na još jedan sjajan sportski događaj koji će se odigrati uskoro u Koreji, a to su Zimske olimpijske i paraolimpijske igre u Pjonćangu, u februaru i martu naredne godine. Republika Srbija će naravno imati svoje predstavnike na ovim igrama čiji smo mi domaćini i podržaćemo njihov veliki trud i posvećenost tako što ćemo navijati za njih svim srcem. 

“Želimo članovima štafete Ambasade Republike Koreje uspešan nastup na jubilarnom 30. Beogradskom maratonu, da se lepo provedu i da se druže sa ostalim članovima štafeta i ostalim učesnicima na 30. BM - najmasovnijem sportskom događaju u Srbiji i verujemo da je ovo početak uspešne saradnje između Ambasade Republike Koreje i Beogradskog maratona, a nadamo se i proširenju saradnje između Seulskog i Beogradskog maratona.” - zaključio je Nikolić.

Beogradski maraton će se održati 22.04.2017. godine.

Datum: 22.03.2017. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...