x

Maksimalna medicinska zaštita i zdravstveno obezbeđenje na 30. Beogradskom maratonu

Maksimalna medicinska zaštita i zdravstveno obezbeđenje na 30. Beogradskom maratonu
Sekretarijat za sport i omladinu, Sekretarijat za zdravstvo i Medigroup zdravstveni sistem na zajedničkom projektu maksimalne medicinske zaštite i zdravstvenog obezbeđenja na 30. Beogradskom maratonu.

Ispred Skupštine grada Beograda, kao domaćin na današnjoj konferenciji za medije, prisutnima se prvi obratio v.d. sekretara u Sekretarijatu za sport i omladinu Zoran Jovanović:

“Beogradski maraton je jedan od najznačajnijih događaja u Beogradu i ima punu podršku Skupštine grada Beograda. Sve aktivnosti u tehničkoj pripremi se odvijaju na već davno uhodan način i uz podršku sekretarijata, Javnih komunalnih preduzeća i gradskih službi. Beogradski maraton je manifestacija sa dugom tradicijom. Ovaj događaj čini dobar deo imidža Grada Beograda i mi ćemo i u budućnosti nastaviti uspešnu saradnju sa ovom manifestacijom.” - pomenuo je Zoran Jovanović.

Pomoćnik sekretara Sekretarijata za zdravstvo dr Dragoslav Despotović je napomenuo da Sekretarijat za zdravstvo tradicionalno učestvuje u planiranju, koordinaciji i zaštiti svih učesnika na Dečijem maratonu i Beogradskom maratonu i da se te aktivnosti sprovode u odnosu na ukupan broj učesnika, vremenske uslove i prethodno iskustvo, kao i da će u odnosu na to u funkciji i pripravnosti biti odgovarajući broj medicinskih ustanova - od kliničkih centara do domova zdravlja, na teritorijama opština kroz koje učesnici ove manifestacije prolaze - do odgovarajućeg broja mobilnih zdravstvenih jedinica.

„MediGroup, vodeći privatni zdravstveni sistem u Srbiji, drugu godinu zaredom podržava Beogradski maraton jer ima za cilj podizanje zdravlja nacije i naročito se zalaže za prevenciju, pa je s tim u vezi i prepoznao ovu najveću i najmasovniju sportsku manifestaciju. Omogućili smo svim učesnicima da u MediGroup domovima zdravlja provere svoje zdravlje pred trku kroz posebno prilagođen paket provere zdravstvenog stanja “Čekiraj se’’. Ova usluga dostupna je u šest MediGroup domova zdravlja na više lokacija u gradu i obuhvata laboratorijsku analizu krvi (sa leukocitnom formulom i analizom glukoze), analizu urina i opšti pregled sa EKG-om u trajanju od pola sata po promotivnoj ceni. Poseban doprinos Beogradskom maratonu, osim logističke i stručne podrške, na licu mesta daće i naši zaposleni učešćem u Trci zadovoljstva na 5km.“ - izjavila je Maja Simić, direktor prodaje i marketinga MediGroup.

„Maraton je u osnovi trka sa samim sobom, pa je za ovaj fizički napor neophodna adekvatna priprema ali i adekvatna provera zdravstvenih sposobnosti. Zbog toga je MediGroup sa paketom Čekiraj se i ove godine važan deo priprema svih učesnika! Izuzetno je važno preduprediti sve neželjene posledice, pa je ovaj paket najbolji način da u MediGroup domovima zdravlja svi obave brzu i jednostavnu proveru svog zdravstvenog stanja i da relaksirani izađu na startnu liniju.„ - dodao je Dr Goran Rađen, načelnik internističkog odeljenja Opšte bolnice MediGroup, medicinski direktor Beogradskog maratona.

Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona se zahvalio svim učesnicima i partnerima prisutnim na konferenciji za medije i naveo da je podrška Grada Beograda najvažnija za realizaciju Beogradskog maratona ali i da je segment medicinske zaštite i zdravstvenog obezbeđenja izuzetno bitan, ne samo za ovu manifestaciju, već i za pokret trčanja.

“Beogradski maraton ima izuzetno zadovoljstvo da sarađuje sa ovakvim partnerima koji učestvuju u realizaciji složene manifestacije kao što je Beogradski maraton, a posebno da se brinu o medicinskoj zaštiti i zdravstvenom obezbeđenju svih učesnika na Beogradskom maratonu, uključujući Trku zadovoljstva, polumaraton i maraton, a ove godine se očekuje da će ih ukupno biti oko 28 000.” - izjavio je Dejan Nikolić.

“Beogradski maraton kao član AIMS-a i po njihovoj preporuci, nalazi se u fazi pridruživanja Međunarodnom institutu za trkačku medicine (IIRM) što posebno ukazuje na značaj ove teme, odnosno medicinske zaštite i zdravstvenog obezbeđenja Beogradskog maratona i poštovanja najviših standarda kada je ova oblast u pitanju” - pomenuo je Nikolić.

Nikolić je takođe istakao da ostale pripreme za jubilarni 30. Beogradski maraton teku u skladu sa planom, kao i da se do sada prijavilo 5500 učesnika u polumaratonu i maratonu što je rekordan broj prijavljenih učesnika za ovaj period prijavljivanja za Beogradski maraton, kao i da učesnici dolaze iz 64 zemlje sveta, što je apsolutni rekord kada je u pitanju broj zemalja iz kojih dolaze učesnici.

Datum: 16.03.2017. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...