x

Olivera Jevtić na 26. Beogradskom maratonu

Olivera Jevtić na 26. Beogradskom maratonu

Organizacija 26. Beogradskog maratona koji će se održati 21.04.2013. godine, ulazi u završnu fazu. Pripreme su daleko odmakle, a interesovanje i prijavljivanje učesnika iz zemlje i inostranstva je nezabeleženo u dosadašnjoj istoriji održavanja Beogradskog maratona. Broj do sada prijavljenih učesnika je za čak 100 % veći nego pred prošlogodišnji, jubilarni i rekordni 25. Beogradski maraton.  E-mail prijavljivanje traje do 10.04.2013. na www.bgdmarathon.org

Za 26. Beogradski maraton obezbedili smo najjaču moguću konkurenciju - svo troje naših učesnika maratonskih trka na Olimpijskim igrama u Londonu prošle godine - trčaće pred Beograđanima. Posle Darka Živanovića i Ane Subotić, koji će na 26. Beogradskom maratonu startovati na polumaratonskoj stazi, i naša najbolja maratonka svih vremena Olivera Jevtić odlučila je da dođe na priredbu na kojoj je trkački stasavala. Atletičarka užičke Mladosti odlučila je da trči na stazi od 42.195 metara.

"Izuzetno sam zadovoljna što ću ponovo trčati maratonsku trku na 26. Beogradskom maratonu, posle pauze od 6 godina. Beogradski maraton je naš najznačajniji sportski događaj i dok se on godinama unazad razvijao i ja sam sa njim napredovala, tako da osećam kao da smo zajedno rasli i dostizali atletske visine. Dobro sam se pripremila za ovaj nastup i radujem se ponovnom susretu sa beogradskom publikom koja me je inspirisala i bodrila tokom svakog mog nastupa na Beogradskom maratonu. Verujem da će 26. Beogradski maraton biti još jedan uspešan festival trčanja, zdravlja i promocije Beograda i Srbije" - rekla je Olivera Jevtić.

Ovo će biti jedanaesto učešće učenice trenera Slavka Kuzmanovića na Beogradskom maratonu. Devet puta trčala je polumaraton i zabeležila sedam pobeda, a njen pobednički rezultat (1:11,41) iz 2008. i dalje je rekord staze. Samo jednom do sada - 2007. godine Olivera Jevtić, kao evropska vicešampionka u maratonu, trčala je u Beogradu stazu od 42,195 km i, naravno, trijumfovala sa 2:35,46.

Ove zime Jevtićeva, čiji je lični rekord 2:25,23, se pripremala u Keniji i jasno je da se dobro pripremila za nedelju 21. aprila. Nema sumnje da će je Beograđani i ovaj put podržati u želji da ostvari novu pobedu.Datum: 04.04.2013. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...