x

Održan XI Kup Grada Novog Sada u badmintonu

Održan XI Kup Grada Novog Sada u badmintonu
Milica Simić je u potpunosti obeležila prvi A seniorski turnir u 2013. Reprezentativka Srbije i članica Badminton kluba Novi Sad osvojila je maksimalna tri zlata na "Kupu grada Novog Sada u badmintonu", koji je 30. i 31. marta, po jedanasti put, održan u sportskoj sali u OŠ "Sveti Sava" u Rumenci u organizaciji badminton klubova Novi Sad i Heliantus i Badminton saveza Vojvodine, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Badminton saveza Srbije, Badminton saveza Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijat za sport i omladinu i Grada Novog Sada. Simićeva je još jednom dokazala da je trenutno bez premca u zemlji u ženskoj konkurenciji. Prvog dana turnira osvojila je zlata u ženskim parovima sa Sandrom Halilović i u mešovitim parovima sa Ilijom Pavlovićem. Sjajan nastup u Novom Sadu zaokružila je u nedelju kada je trijumfovala i u konkurenciji žene pojedinačno.

"Veoma sam zadovoljna time što sam uspela da osvojim sve tri titule, posebno jer je ovaj turnir poslednja provera forme pred veliki izazov koji nas čeka na Prvenstvu države. Trudila sam se da prenesem sve detalje sa treninga i time dodatno unapredim neke pojedinosti i otklonim neke nedostatke. Nisam potpuno zadovoljna kako su neke stvari tekle na terenu u nedelju, pa ću probati u narednih nekoliko dana da to ispravim i da se što bolje pripremim za predstojeći internacionalni turnir koji se održava od 11. do 14. aprila u Zagrebu", kazala je junakinja novosadskog A turnira Milica Simić, koja je i lane na ovom turniru uzela sva tri najsjajnija odličja.

Titulu je uspeo da odbrani i Ilija Pavlović (BK Novi Sad) koji je trijumfovao u konkurenciji muškaraca pojedinačno kao i u mešovitim parovima sa Milicom Simić. Do smene na tronu u odnosu na prošlu godinu došlo je samo kada su u pitanju muški parovi. Branioci titule Radomir Jovović (BK Beograd) i Ilija Pavlović su nakon žestoke borbe u finalu trofej prepustili tandemu kruševačkih Zmajeva Dragoslavu Petroviću i Miodragu Kaličaninu. Osim ovog duela i gotovo sve ostale su obeležili neizvesnost i velika borba. Veliki broj mečeva na A turniru u Novom Sadu su bili melem za oči svih ljubitelja badminton sporta. To potvrđuju i reči Milana Barbira.

"Nikad oštrija i kvalitetnija konkurencija na novosadskom A turniru. A turniri postaju pravo uživanje i spektakl za gledanje zbog velikog broja potpuno neizvesnih mečeva i mnogo rezultatskih preokreta. Napredak u formi i kvalitetu igre igrača iz svih badminton centara Srbije učinio je ovaj turnir vrlo uzbudljivim i interesantnim. Sve u svemu ovo je bila sjajna uvertira za Prvenstvo države koje nam uskoro predstoji", rekao je glavni trener badminton reprezentacije Srbije Milan Barbir, ujedno i prvi čovek BK Novo Sad, jednog od organizatora turnira.

Naredni seniorski A turnir na programu je od 8. do 9. juna u Beogradu kada se igra "XIII Kup grada - Trofej Beograda u badmintonu", dok je poslednji, treći, u ovoj godini od 26. do 27. oktobra u Kragujevcu kada se igra "XI Kup grada Kragujevca u badmintunu 2013".

Medalje su osvojili - Muškraci pojedinačno: 1. Ilija Pavlović (BK Novi Sad), 2. Dragoslav Petrović (BK Zmajevi), 3. Igor Bjelan (BK Beograd), Borko Petrović (BK Zmajevi); Žene pojedinačno: 1. Milica Simić (BK Novi Sad), 2. Sandra Halilović (BK Novi Sad), 3. Andrijana Stanković (BK Zmajevi), Nataša Pavlović (BK Zmajevi); Muški parovi: 1. Borko Petrović / Miodrag Kaličanin (BK Zmajevi), 2. Radomir Jovović(BK Beograd) / Ilija Pavlović (BK Novi Sad), 3. Dragoslav Petrović (BK Zmajevi) / Nikola Arsić (BK Beograd), Nemanja Stanimirović / Luka Milić (BK Zmajevi); Ženski parovi: 1. Milica Simić/Sandra Halilović (BK Novi Sad), 2. Mina Lakić (BK Beograd) /Ivana Maksimović (BK Zmajevi), 3. Nataša Pavlović / Andrijana Stanković (BK Zmajevi); Mešoviti parovi: 1. Ilija Pavlović/Milica Simić (BK Novi Sad), 2. Miodrag Kaličanin / Nataša Pavlović (BK Zmajevi), 3. Nikola Arsić / Mina Lakić (BK Beograd), Nemanja Stanimirović (BK Zmajevi) / Sandra Halilović (BK Novi Sad).
Vlada Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta, doprinelo je u značajnoj meri održavanju i novosadskog A turnira obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.Datum: 02.04.2013. Autor:

PROČITAJTE JOŠ...