x

Olimpijka Ana Subotić brani titulu na 26. Beogradskom maratonu

Olimpijka Ana Subotić brani titulu na 26. Beogradskom maratonu

Prošla godina bila je najuspešnija u dugoj karijeri 30-godišnje Ane Subotić, atletičarke Ivanjičkog Javora. Na Roterdamskom maratonu osvojila je 10. mesto sa 2:36,14 i ispunila A normu (2:37,00) za učešće na Olimpijskim igrama u Londonu, a samo nedelju dana kasnije zabeležila je prvi trijumf u polumaratonu na jubilarnom 25. Beogradskom maratonu. Ta trka bila je i zvanično prvenstvo Srbije u polumaratonu, a uz šampionsku titulu Ani Subotić pripao je i Trofej "Đoko Vještica".

Na leto, na Olimpijskim igrama u Londonu učenica trenera Dušana Orestijevića nije izneverila. Uspela je na debiju da završi maratonsku trku za 2:38,22 i zauzme 71. mesto, zadovoljna  rezultatom, ali i činjenicom da je bila prva sportistkinja iz Ivanjice koja je učestvovala na letnjim olimpijskim igrama.

Budući da je u najboljim maratonskim godinama, Ana Subotić je vredno trenirala za ulazak u novi olimpijski ciklus, a prvi test imaće u nedelju 21. aprila na 26. Beogradskom maratonu - na stazi od 21,0975 kilometara. Prošle godine trijumfovala je u konkurenciji  sa domaćim trkačicama i gošćama iz Slovenije, Hrvatske, BiH... Stazu je pretrčala za 1:24,34, ali ne sme se zaboraviti da je to učinila samo sedam dana posle učešća na Roterdamskom maratonu. Ovog puta dolazi u Beograd  maksimalno spremna i odmorna, spremna za mnogo bolji rezultat od prošlogodišnjeg i od ličnog rekorda (1:12,22) postignutog pre dve godine u Sarajevu.

Na samo tri nedelje pred novim velikim sportskim izazovom, Subotićeva je izjavila: "Imala sam nekoliko ponuda za nastupe u ovo vreme, ali sam se odlučila da učestvujem na 26. Beogradskom maratonu jer je to naša najkvalitetnija i najznačajnija manifestacija i drago mi je da ponovo nastupam pred beogradskom publikom gde sam već dva puta pobedila u polumaratonu. Dugo sam se spremala za ovu trku i očekujem dobar rezultat i plasman."

Ovogodišnji, 26. Beogradski maraton biće održan u nedelju 21.04.2013. godineDatum: 29.03.2013. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...