Olimpijka Ana Subotić brani titulu na 26. Beogradskom maratonu


Prošla godina bila je najuspešnija u dugoj karijeri 30-godišnje Ane Subotić, atletičarke Ivanjičkog Javora. Na Roterdamskom maratonu osvojila je 10. mesto sa 2:36,14 i ispunila A normu (2:37,00) za učešće na Olimpijskim igrama u Londonu, a samo nedelju dana kasnije zabeležila je prvi trijumf u polumaratonu na jubilarnom 25. Beogradskom maratonu. Ta trka bila je i zvanično prvenstvo Srbije u polumaratonu, a uz šampionsku titulu Ani Subotić pripao je i Trofej "Đoko Vještica".

Na leto, na Olimpijskim igrama u Londonu učenica trenera Dušana Orestijevića nije izneverila. Uspela je na debiju da završi maratonsku trku za 2:38,22 i zauzme 71. mesto, zadovoljna  rezultatom, ali i činjenicom da je bila prva sportistkinja iz Ivanjice koja je učestvovala na letnjim olimpijskim igrama.

Budući da je u najboljim maratonskim godinama, Ana Subotić je vredno trenirala za ulazak u novi olimpijski ciklus, a prvi test imaće u nedelju 21. aprila na 26. Beogradskom maratonu - na stazi od 21,0975 kilometara. Prošle godine trijumfovala je u konkurenciji  sa domaćim trkačicama i gošćama iz Slovenije, Hrvatske, BiH... Stazu je pretrčala za 1:24,34, ali ne sme se zaboraviti da je to učinila samo sedam dana posle učešća na Roterdamskom maratonu. Ovog puta dolazi u Beograd  maksimalno spremna i odmorna, spremna za mnogo bolji rezultat od prošlogodišnjeg i od ličnog rekorda (1:12,22) postignutog pre dve godine u Sarajevu.

Na samo tri nedelje pred novim velikim sportskim izazovom, Subotićeva je izjavila: "Imala sam nekoliko ponuda za nastupe u ovo vreme, ali sam se odlučila da učestvujem na 26. Beogradskom maratonu jer je to naša najkvalitetnija i najznačajnija manifestacija i drago mi je da ponovo nastupam pred beogradskom publikom gde sam već dva puta pobedila u polumaratonu. Dugo sam se spremala za ovu trku i očekujem dobar rezultat i plasman."

Ovogodišnji, 26. Beogradski maraton biće održan u nedelju 21.04.2013. godineDatum: 29.03.2013. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...