x

IDEA još tri godine uz Beogradski maraton

IDEA još tri godine uz Beogradski maraton

U Skupštini grada Beograda danas je ozvaničen trogodišnji nastavak saradnje između IDEE i Beogradskog maratona.


Najnovija u nizu od više od 200 konferencija za štampu koje su održane povodom prethodnih 29 Beogradskih maratona, održana je u Skupštini grada Beograda, povodom jubilarnog 30. Beogradskog maratona, koji će se održati 22. aprila.


O pripremama za ovu sportsko-turističku manifestaciju govorili su Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda i Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona, a u ime kompanije „Mercator-S” i „IDEE”, starog i novog partnera Beogradskog maratona govorio je Matija Protić, izvršni direktor područja marketinga „Mercator-S“.


– Pred nama je jubilarni 30. beogradski maraton i želja organizatora i grada Beograda je da on bude upamćen kao najveći i najbolje organizovan do sada. Tri decenije zaista nije malo i Beogradski maraton je prepoznat kao jedna od najznačajnijih i sigurno najmasovnijih tradicionalnih manifestacija u gradu. Posebno smo zadovoljni povećanjem broja prijava učesnika, ne samo iz Beograda i Srbije već i iz inostranstva. Tome su sigurno doprinela predstavljanja Beogradskog maratona zajedno sa Turističkom organizacijom Beograda na velikim maratonima u Čikagu, Njujorku, Ljubljani i Atini u 2016. godini. Uvereni smo da će 22. aprila sve proteći na najvišem mogućem nivou i da će se 30. Beogradski maraton pamtiti dugo godina. Siguran sam de će tome doprineti i ponovno okupljanje atletskih legendi, koji su do sada bili promotori Beogradskog maratona, a koji će sada prvi put zajedno boraviti u Beogradu, na jubilarnom 30. Beogradskom maratonu. To će ceo svet propratiti s najvećom pažnjom i to će pokazati svima da mi u Srbiji promovišemo sport i zdrav način života s ljudima koji su osvojili mnoštvo medalja i postigli mnoštvo svetskih rekorda – rekao je Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda.


– IDEA ima svoju misiju, a to je da bude aktivan član lokalne zajednice u kojoj posluje. Upravo zato mi je velika čast i zadovoljstvo da u ime svih mojih koleginica i kolega budem deo sna koji su još davne 1988. godine započeli Đoko Vještica i Brana Radović kada su prepoznali maraton kao obeležje velikih metropola. Od tada do danas Beogradski maraton je upravo to i postao. Izrastao je u najvažniji simbol ovog grada, nešto što je svim Beograđanima važno”, rekao je Matija Protić, izvršni direktor područja marketinga Mercator-S i dodao: „Beogradskim maratonom su u protekle tri decenije trčala najveća imena svetske atletike, ljudi iz svih delova sveta i različitih generacija. Biće nam zadovoljstvo da četvrti put budemo deo ove trke i zajednički stignemo do cilja. Iskreno se nadam da će ove godine biti oboren rekord broja učesnika i velika mi je čast što je potpisivanjem novog trogodišnjeg ugovora IDEA ostala dosledna u tome da kroz kampanju „Beograd grad vaših IDEA“ nastavi da podržava Beogradski maraton i ostane ponosni sponzor ove prestižne manifestacije.


– Čini nam veliko zadovoljstvo da nastavimo saradnju sa IDEOM kao ekskluzivnim partnerom Beogradskog maratona i to posle izuzetno uspešne prethodne trogodišnje saradnje.”, rekao je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona i dodao: “IDEA je svojim kvalitetnim pristupom u ovom partnerstvu u prethodnom periodu i načinom promocije obogatila Beogradski maraton kao događaj. Nastavak saradnje je i pokazatelj dugoročnih poslovnih politika, kako IDEE, tako i Beogradskog maratona i zajedničke želje da doprinesu daljem razvoju trčanja kao pokreta zdravlja i promociji Beograda kroz ovu značajnu manifestaciju.


Direkror Beogradskog maratona Dejan Nikolić objasnio je i kako je došlo do saradnje s „IDEOM”, odnosno kompanijom „Mercator-S”: – Pre tri godine iz „IDEE” su nas pozvali i rekli: „Imamo ideju da vam budemo sponzori 3 godine”. Kada je istekao trogodišnji ugovor o partnerstvu mi smo pozvali njih i rekli: Sada mi imamo ideju da nam budete sponzori naredne tri godine. I kao što vidite, oni su pristali. To je zaista tako bilo, a „IDEA” je svojim idejama doprinela da Beogradski maraton bude još kvalitetniji događaj.


Direktor Beogradskog maratona istakao je da organizatori očekuju rekordan broj od 8.000 učesnika, ne računajući Trku zadovoljstva, jer se broj prijavljenih već približava broju od 5.000 na dva meseca do samog događaja. Takođe, već imamo rekordnih 60 zemalja iz kojih dolaze učesnici polumaratona i maratona. Podsećam da je prethodna godina bila takođe rekordna u kojoj smo imali učesnike iz 58 zemalja. – To je povećanje broja učesnika od 30 odsto, a za nas je izuzetno važno i povećanje broja učesnika iz inostranstva. Njihov broj je prošle godine bio veći za 50 odsto i verujemo da će se taj trend zadržati i ove godine. Tome su sigurno doprinele naše prezentacije na dva velika svetska maratona, Njujorškom koji ima 55.000 učesnika i Čikaškom koji ima 50.000 učesnika, kao i na dva maratona u našoj regiji, Atinskom i Ljubljanskom. Ove godine posebnu pažnju posvetili smo privlačenju učesnika iz SAD, Japana, Australije, naravno i iz Evrope, posebno iz Skandinavije, kao i iz Kine - posebno značajnom, velikom i privlačnom tržištu.


U tome će nam sigurno pomoći uvođenje bezviznog režima s Kinom, kao i direktnih letova Beograd-Peking – zaključio je Dejan Nikolić.

Datum: 21.02.2017. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...