x

Reprezentativni dan u Železniku

Reprezentativni dan u Železniku
Sala Tehničke škole u Železniku, ujedno trening centar Badminton kluba Beograd, u nedelju, 5. februara 2017. bila je mesto okupljanja srpske badminton elite. Pod dirigentskom palicom glavnog trenera badminton reprezentacija Srbije Milana Barbira od jutra do večeri radilo je oko 50 igrača i igračica sa užeg i šireg spiska nacionalnih selekcija iz sedam klubova – BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Novi Sad, BK Zmajevi (Kruševac), BK Ravens KG (Kragujevac), BK Dinamo (Pančevo) i BK Pančevo.

“Svake godine u ovom periodu imamo veliki reprezentativni skup, a tradicija je nastavljena i 2017. U prepodnevnom programu odradili smo redovano zimsko testiranje fizičkih sposobnosti najboljih takmičara Srbije svih juniorskih kategorija i kategorija seniora. Rezultati su više nego zadovoljavajući, a jasno pokazuju da se po klubovima izuzetno kvalitetno radi. U popodnevnom delu imali smo proveru tehničko-taktičke spreme kroz sparing igru”, istakao je Barbir.

Pored prvog čoveka srpske badminton struke i reprezentativaca na velikom reprezentativnom skupu prisustvovali su i predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović i član UO BASS Radomir Kosojević, kao i treneri iz klubova i to Dragan Antić (Zmajevi), Nikola Mijačić i Igor Šešić (Beograd), Andreja Todorović (Ravens KG), Milica Uskoković (Pančevo), Stanislav Dimitrijević (Fanatik), Marija Bulatović (Clear) i Goran Jelesijević (Dinamo). Održan je i radni Radni sastanak rukovodstva BASS i predstavnika klubova.

“Zadovoljni smo što su na reprezentativnom okupljanju u Železniku prisustvovali i treneri svih klubova koji su imali predstavnike među reprezentativcima uključujući i Stanislava Dimitrijevića iz Fanatika čiji su igrači otkazali učešće na ovom događaju iz opravdanih razloga. Treneri su imali priliku da na licu mesta između sebe razmene informacije i iskustva. Što se tiče planova za 2017. reprezentativne selekcije očekuje učešće na brojnim međunarodnim turnirima, od kojih su svakako najbitniji nastupi na kontinentalnim i svetskim šampionatima”, istakao je Barbir.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo održavanju okupljanju reprezentativnih selekcija u Železniku.
Datum: 07.02.2017. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...