Reprezentativni dan u Železniku

 
 
Sala Tehničke škole u Železniku, ujedno trening centar Badminton kluba Beograd, u nedelju, 5. februara 2017. bila je mesto okupljanja srpske badminton elite. Pod dirigentskom palicom glavnog trenera badminton reprezentacija Srbije Milana Barbira od jutra do večeri radilo je oko 50 igrača i igračica sa užeg i šireg spiska nacionalnih selekcija iz sedam klubova – BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Novi Sad, BK Zmajevi (Kruševac), BK Ravens KG (Kragujevac), BK Dinamo (Pančevo) i BK Pančevo.

“Svake godine u ovom periodu imamo veliki reprezentativni skup, a tradicija je nastavljena i 2017. U prepodnevnom programu odradili smo redovano zimsko testiranje fizičkih sposobnosti najboljih takmičara Srbije svih juniorskih kategorija i kategorija seniora. Rezultati su više nego zadovoljavajući, a jasno pokazuju da se po klubovima izuzetno kvalitetno radi. U popodnevnom delu imali smo proveru tehničko-taktičke spreme kroz sparing igru”, istakao je Barbir.

Pored prvog čoveka srpske badminton struke i reprezentativaca na velikom reprezentativnom skupu prisustvovali su i predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović i član UO BASS Radomir Kosojević, kao i treneri iz klubova i to Dragan Antić (Zmajevi), Nikola Mijačić i Igor Šešić (Beograd), Andreja Todorović (Ravens KG), Milica Uskoković (Pančevo), Stanislav Dimitrijević (Fanatik), Marija Bulatović (Clear) i Goran Jelesijević (Dinamo). Održan je i radni Radni sastanak rukovodstva BASS i predstavnika klubova.

“Zadovoljni smo što su na reprezentativnom okupljanju u Železniku prisustvovali i treneri svih klubova koji su imali predstavnike među reprezentativcima uključujući i Stanislava Dimitrijevića iz Fanatika čiji su igrači otkazali učešće na ovom događaju iz opravdanih razloga. Treneri su imali priliku da na licu mesta između sebe razmene informacije i iskustva. Što se tiče planova za 2017. reprezentativne selekcije očekuje učešće na brojnim međunarodnim turnirima, od kojih su svakako najbitniji nastupi na kontinentalnim i svetskim šampionatima”, istakao je Barbir.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo održavanju okupljanju reprezentativnih selekcija u Železniku.
Datum: 07.02.2017. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...