Priprema se najbolji Beogradski maraton do sada

Jubilarni 30. Beogradski maraton održaće se 22. aprila 2017. i biće najbolji i najmasovniji u svojoj dugogodišnjoj istoriji. Već sada, 75 dana pre događaja, prijavljeno je 4500 učesnika maratonske i polumaratonske trke iz 58 zemalja sveta sa svih kontinenata. Očekujemo rekordnih 8000 učesnika, izvanrednu promociju Beograda i Srbije u svetu i značajno povećanje turističkog prometa dolaskom velikog broja samoplatežnih učesnika i gostiju iz inostranstva.

Dugogodišnji, osvedočeni neprijatelji Beogradskog maratona - najveće, najmasovnije i najznačajnije tradicionalne međunarodne sportske manifestacije u našoj zemlji - obavestili su domaću javnost o finansijskim problemima koje ima preduzeće Beogradski maraton - zbog čega mu je, navodno, Evropska atletika (EA) „oduzela licencu“. Naprotiv, Beogradski maraton upravo uz potpunu saglasnost i po dogovoru sa Evropskom atletikom i rešava postojeće probleme, a samo održavanje događaja nije dovedeno u pitanje.

Nije nova vest da preduzeće Beogradski maraton ima zaostale finanijske obaveze. O razlozima za to, kao i o našem planu rešavanja tih problema - upoznati su svi oni kojih se te naše obaveze tiču, uključujući i Evropsku atletiku. Naravno, finansijske obaveze preduzeća Beogradski maraton nisu obaveza Grada Beograda. I ovom prilikom želimo da istaknemo izuzetan značaj Grada Beograda u sistemskom razvoju Beogradskog maratona u svim njegovim segmentima u poslednje 3 godine.

Ali jeste vest da su finansijska potraživanja Beogradskog maratona višestruko veća od naših obaveza, da je Beogradski maraton tužio svog najvećeg dužnika i po tom pitanju čekamo sudski epilog, a da se protiv Beogradskog maratona ne vodi ni jedan sudski postupak za naplatu potraživanja.

Apsoulutna je laž da preduzeće Beogradski maraton nije pravdalo budžetska sredstva Ministarstvu omladine i sporta kojima je Ministarstvo, u skladu sa svojim mogućnostima, godinama unazad podržavalo Beogradski maraton. Jer, Beogradski maraton nikada ne bi ni dobio tu finansijsku podršku Ministarstva da nije svake godine na potpuno ispravan i zakonit način pravdao dobijena finansijska sredstva.

Ali, kreatori lažnih vesti imaju potrebu da manipulišu i obmanjuju domaću javnost jer ne mogu da podnesu uspehe koje sve masovniji Beogradski maraton godinama postiže. Brojna su priznanja koja je Beogradski maraton dobio i od Evropske atletike i od Svetske asocijacije atletskih federacija koja to potvrđuju. Oni svojim saopštenjem za medije nisu uradili ništa novo, jer već godinama, u kontinuitetu, svojim skrivenim i otvorenim delovanjem, Beogradskom maratonu čine ogromnu štetu - i organizacionu i finansijsku. Nažalost, na ovakav način oni čine štetu ne samo atletici, nego i sportu uopšte u Srbiji i Gradu Beogradu.

Beogradski maraton nije i neće biti platforma za skrivene, a dobro poznate protagoniste propale politike koja je Beogradskom maratonu 2013. godine nanela ogromnu štetu čije posledice rešavamo i danas. Protiv nekih od njih vode se krivični postupci pred nadležnim sudom, ali očigledno je da će im se zbog nastavka narušavanja poslovnog ugleda preduzeća Beogradski maraton pridružiti i drugi.

Beogradski maraton će, kao i do sada, uvek štititi interese atletskog sporta u našoj zemlji, našeg trkačko-rekreativnog pokreta, Evropske atletike, Svetske asocijacije atletskih federacija, Svetskog udruženja maratona i uličnih trka, naših poslovnih partnera, Ministarstva omladine i sporta i Grada Beograda. Dušebrižnicima, javnim i potajnim, poručujemo da konačno počnu nešto da rade, da nešto vredno stvaraju, a ne da uništavaju osvedočene vrednosti u čijem stvaranju nisu ni učestvovali.

Datum: 06.02.2017. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...