Pejović odredio reprezentaciju za EP u Mariboru

Sportski direktor SSS Srećko Pejović odredio je sastav reprezentacije Srbije koja će učestvovati na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Mariboru (6 – 12. mart).

Upravni odbor SSS je prihvatio Pejovićev predlog, ali spisak, ipak, nije konačan, preostalo je još nekoliko dilema. Otvoreno je još po jedno mesto u ekipama juniora i juniorki puškom , dok tri takmičarke konkurišu za preostala dva mesta  u ženskom juniorskom timu pištoljem.

– Odluku o konačnom sastavu juniorskih timova puškom i ekipe pištoljem za juniorke doneću posle finala Kupa Streljačkog saveza Srbije, koji će 11.  i 12. februara biti održan u Smederevu, a najkasnije  posle trećeg kola Kupa u „B“ programu, 25. i 26. februara – kaže Pejović.

Sastavi seniorskih timova su se ranije iskristalisali, a poslednja dilema o seniorskim ekipama rešena je na velikom međunarodnom turniru u Minhenu, održanom minule nedelje. Rezultati u Minhenu su, kako je Pejović i najavio, uticali na sastav ženskog tima pištoljem, u kome će Srbiju u Mariboru predstavljati Zorana Arunović, Bobana Veličković i Jasmina Milovanović.

U seniorskim miks timovima gađaće Andrea Arsović i Milutin Stefanović (puška), Zorana Arunović i Damir Mikec (pištolj). Sastav mikseva u juniorskoj konkurenciji Pejović još nije odredio.

Takmičenje miks parova će drugi put u istoriji biti deo zvaničnog programa Evropskog prvenstva. Prošle godine, na EP u Đeru,  Srbija je u obe seniorke konkurencije osvojila zlatne medalje, u istim sastavima koji će u Mariboru braniti titule.

Sem dva zlata u seniorskim miksevima srpski strelci su na EP 2016. osvojili još pet medalja. Zlatim odličjima okitili su se i Andrea Arsović (puška, seniorke) i ženska juniorska reprezentacija puškom, srebro je osvojila ženska seniorska ekipa pištoljem, a bronze Zorana Arunović (pištolj, seniorke) i muška reprezentacija pištoljem.

SASTAV REPREZENTACIJE SRBIJE ZA EP U MARIBORU
Puška
Seniori: Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić (obojica „Čika Mata“, Kragujevac), Milenko Sebić (Crvena zvezda).
Juniori: Lazar Kovačević (Jagodina 92), Stevan Jovanović („Čika Mata“ Kragujevac“), za treće mesto konkurišu Đorđe Savić („M.M. Lukanjac“, Pirot) i Đorđe Savić (Oko sokolovo, Kosjerić).
Seniorke: Ivana Anđušić Maksimović („Akademij Maksimović“), Andrea Arsović (Partizan), Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće).
Juniorke: Sanja Vukašinović, Tatjana Banjac (obe Novi Sad 1790), za treće mesto konkurišu: Nevena Armuš („Čika Mata“), Marija Kolarević, Marija Malić (obe Jedinstvo, Stara Pazova), Marija Zavišić (Policajac).
Miks, seniorska konkurencija: Andrea Arsović i Milutin Stefanović. Sastav juniorskog miksa biće određen naknadno.

Pištolj
Seniori: Dimitrije Grgić (Akademac), Damir Mikec (Policajac), Duško Petrov („Aleksa Dejović“, Užice).
Juniori: Branko Mašanović (Policajac), Stefan Todorović (Kolubara, Lazarevac), Petar Adamović (Smederevo).
Seniorke: Zorana Arunović (Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Jasmina Milovanović (Smederevo).
Juniorke: Katarina Maricki („Živko Relić Zuc“, Sremska Mitrovica), za drugo i treće mesto konkurišu: Marija Šunjevarić, Jelena Todorović (obe „Aleksa Dejović“) i Teodora Simić (Crvena zvezda).
Miks seniorska konkurencija: Zorana Arunović i Damir Mikec. Sastav juniorskog miksa biće određen naknadno.

Datum: 02.02.2017. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...