x

Održan 2. javni trening na Adi Ciganliji

Održan 2. javni trening na Adi Ciganliji

U okviru priprema za jubilarni 30. Beogradski maraton gradonačelnik Beograda Siniša Mali trenirao je na Adi Ciganliji zajedno sa građanima koji se pripremaju za učešće na 30. Beogradskom maratonu.

„Pripreme za maraton su uveliko u toku. Do sada se prijavilo skoro 4.000 maratonaca iz 53 zemlje, što je 50 odsto više nego prošle godine", rekao je Mali novinarima na Adi. Predstojeći maraton, dodao je, biće rekordni i još jedna prilika za promociju Beograda i Srbije, ali i zdravlja i sporta. "Ja dajem doprinos time što ću se potruditi da ispunim obećanje koje sam dao prošle godine, da se pripremim i istrčim polumaraton", kazao je gradonačelnik.
Inače, tradicionalno, svake poslednje nedelje u mesecu organizuje se javni trening na Adi u skopu priprema za maraton.
"Trčanje je borba protiv samog sebe i za sebe. Očekujem veliki broj mladih na maratonu, mi nemamo nikakav cilj ni rezultat koji jurimo, želimo da istrčimo, da promovišemo Beograd, Srbiju, sport, a ja svojim primerom pokušavam da ukažem na značaj svega toga", dodao je Mali.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić istakao je da je ovo prvi put u tridesetogodišnjoj istoriji Beogradskog maratona da jedan gradonačelnik želi da učestvuje u trci i da na taj način pruža podršku maratonu, da u potpunosti uspe i bude najbolji do sada.
"Po broju prijavljenih za maraton i polumaraton i po broju zemalja iz kojih dolaze, ali i u smislu tehničke organizacije, očekujemo najbolji maraton, dobru promociju Beograda i povećan turistički promet", rekao je Nikolić.

Jubilarni 30. Beogradski maraton biće održan 22. aprila 2017. godine.
Prijavljivanje za ovogodišnji 30. Beogradski maraton se vrši putem interneta na www.bgdmarathon.org

Datum: 30.01.2017. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...