x

Srpske kadetknije nisu izborile plasman na EP u rukometu

 Kadetska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, koje se ove godine održava u Poljskoj. Iz grupe 8, kao prva u grupi sa šest bodova, plasirala se selekcija Francuske dok je naša reprezentacija zauzela drugo mesto sa osvojena četiri boda.

Kvalifikacioni turnir za grupu 8 održao se u Vrnjačkoj Banji, a sve utakmice ove grupe igrale su se u hali "Vlade Divac". Srpske kadetkinje završile su turnir sa dve pobede u utakmicama sa Belorusijom (32:30) i Finskom (38:25) i jednim porazom od selekcije Francuske (30:19), što nije bilo dovoljno za plasman.

"Veoma sam srećan što su sve devojke igrale i gotovo sve postigle golove. Ja sam zadovoljan jučerašnjom pobedom nad selekcijom Finske, pa ćemo makar zbog toga iz Vrnjačke Banje ići kući sa osmehom na licu, čak iako je velika tuga, jer smo imali peh da iz ove grupe samo jedan tim ide na EP", rekao je selektor srpskih kadetkinja Vlada Šimičić.

Katarina Stošić, sa 22 gola, bila je najbolji strelac jučerašnje utakmice sa selekcijom Finske. Ona je istakla da je jako srećna i ponosna na sve devojke koje su igrale tokom turnira u Vrnjačkoj Banji, kao i da se još uvek nada da će ipak otići u Poljsku na EP.

"Tužna sam jer nismo imali sreće da igramo u nekoj drugoj grupi, ali se ja i dalje nadam da ćemo imati prilike da odemo u Poljsku ako se neko povuče", istakla je Katrina Stošić.

Pored Francuske i Srbije, u grupi 8 učestvovala su Belorusija, koja je u tri utakmice zabeležila samo jednu pobedu, u meču sa selekcijom Finske, dok je reprezentacija Finske zauzela poslednje mesto u grupi, bez i jedne pobede.Rezultate svih utakmica koje su se igrale za vikend, kao i spisak selekcija koje su izborile učešće na predstojećem EP, možete naći na sajtu  www.eurohandball.com.

Iz prvih sedam grupa po dve najbolje reprezentacije ostvarile su plasman na EP, a samo iz grupe 8 prošla je jedna ekipa, jer se Poljska, kao domaćin, direktno plasirala na ovo takmičenje.

 


Datum: 26.03.2013. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...