x

Jovović učestvovao u radu Evropskih komisija

Jovović učestvovao u radu Evropskih komisija
Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije i potpredsednik Balkanske badminton asocijacije, proteklog vikenda je boravio u Kopenhagenu, gde su održani sastanci komisija Evropske badminton konfederacije (BEC).

Kao član Komisije za razvoj članica i Komisije za takmičenja evropskog kruga, Jovović je uzeo aktivno učešće u radu istih. Sastancima su prisustvovali i predsednik BEC Gregori Verporten, Brajan Agerbak, generalni sekretar kontinentalne konfederacije, članovi borda direktora i dr. Počasni gost na svečanoj večeri, kojom je započeto obeležavanje pet decenija postojanja Evropske badminton konfederacije, prisustvovao je i Pol Erik-Hojer Larsen, predsednik Svetske badminton federacije i član predsedništva Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Pored analize rada komisija u proteklom periodu, posebna pažnja je posvećena izmenama i dopunama strateških planova, klasifikaciji članica prema metodologiji Svetske badminton federacije i analizama iste, izradi i sprovođenju razvojnih projekata koji će biti predstavljeni članicama BEC na predstojećoj Skupštini i Forumu, programima Olimpijske solidarnosti, stručnom usavršavanju i edukaciji,  takmičenjima BEC u seniorskoj i juniorskim (U19 i U17) kategorijama u protekloj i 2017. godini, kalendaru događaja, unapređivanju takmičarskih pravilnika, alatima za evaluaciju organizacije takmičenja, finansijskim planovima i dr.

"Redovni sastanci Komisije za razvoj članica i Komisije za takmičenja evropskog kruga Evropske badminton konfederacije su bili veoma konstruktivni i konkretni kada su u pitanju aktivnosti komisija i dalji koraci primene brojnih planova. Kada je u pitanju razvoj članica, pripremili smo veoma interesantne razvojne projekte koji se odnose na usavršavanje pojedinaca i organizacije u celini čija se primena očekuje nakon održavanja godišnje Skupštine i zvaničnog obeležavanja 50 godina Evropske badminton konfederacije. Takmičenja Evropskog kruga u 2016. godini je bilo čak 69. Uvođenje novog kruga takmičenja, za uzrasnu kategoriju do 17 godina, pokazao se kao pun pogodak. Među domaćinima se nalazi i naša država. U cilju još bolje prezentacije badmintona kao olimpijskog sporta podignuta je i lestvica kada su u pitanju takmičarska pravila i propozicije. Nakon poslednjih sastanaka, kontinuirano višegodišnje učešće u radu komisija dobija još više na značaju i težini. Veoma prijatno iznenađenje u Kopenhagenu pripredio nam je Pol Erik-Hojer, prvi čovek svetskog badmintona, koji nam se pridružio na svečanoj večeri praćenoj druženjem i razgovorom o svim najaktuelnijim temama. I ovu priliku je Pol Erik-Hojer iskoristio da uputi pohvale za rad Badminton saveza Srbije, organizaciju i rezultate." – izjavio je Radomir Jovović, predsednik UO BASS.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava doprinelo je u značajnoj meri učešću Radomira Jovovića u radu Komisije za razvoj članica i Komisije za takmičenja evropskog kruga Evropske badminton konfederacije u Danskoj.

Datum: 27.01.2017. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...