x

U Haskovu otvorena serija medalja na Međunarodnoj sceni u 2017.

U Haskovu otvorena serija medalja na Međunarodnoj sceni u 2017.
Srpski badminton je u Haskovu stigao do prvih odličja na međunarodnoj sceni u 2017. Na međunarodnom pozivnom turniru, Inter. tournament - Kassabian Brothers - Haskovo 2017, koji je od 20. do 22. januara 2017. održan u Bugaskoj, srpski reprezentativci izlili su pet odličja, tri srebrna i dva bronzana. U seniorskoj konkurenciji Ilija Pavlović je osvojio srebro u singlu, a Borko Petrović bronzu. Njih dvojica su prigrabili i vicešampionsku titulu u dublu. Mihajlo Tomić je došao do srebrne medalje u singlu u uzrasnoj konkurenciji do 15 godina u kojoj je nastupio i u dublu sa Grkom Sidiropoulosom Periklisom. Međutim, njih dvojca nisu uspeli da prebrode grupu. Za peto odličje pobrinuli su se Dejan Šutanovac i Zoran Stepanović koji su osvojili bronzu u dublu u konkurenciji veterana, kategorije 43+.

“Poslednjih par godina srpski badminton ima učesnike na ovom turniru sa kojeg i ovoga puta odnosimo samo pozitivne utiske. Organizacija je bila na visokom nivou, a prezadovoljni smo uslovima koje smo imali u Haskovu. Budući da se dobro poznajemo sa bugarskim igracima i organizatorima atmosfera je tokom čitavog bila prijatna i prijateljska. Što se tiče učinka našeg tima zadovoljni smo prikazanom igrom, a u Srbiju se vraćamo sa dodatnim motivom za dalji napredak. Turnir smo završili sa pet odličja od kojih je jedna bronzana pripala našim veteranima Dejanu Šutanovcu i Zoranu Stepanoviću koji su po prvi put nastupili na ovom turniru u Haskovu. Ovom prilikom zahvalio bih se Badminton savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta na podršci našem učešću u Bugarskoj”, kazao je Ilija Pavlović, najuspešniji član srpskog tima u Haskovu.

Pored osvajača odličja na turniru Inter. tournament - Kassabian Brothers - Haskovo 2017 Srbiju su predstavljali i braća Đorđe i Sava Stepanović. Stariji Đorđe nastupio je u uzrasnoj konkurenciji do 19 godina, ali na žalost nije uspeo da se kroz takmičenje u grupi probije među četiri najbolja igrača. Istu sudbinu doživeo je i Sava u četiri godine mlađem uzrastu gde je igrao i u dublu sa Bugarinom Javorom Janevim.

Pored turnira u Haskovu Srbija je u periodu od 19. do 22. januara 2017. imala predstavnika na još jednom međunarodnom badminton događaju. Na turniru kategorije International Series, Swedish International 2017, koji je u Lundu okupio preko 250 takmičara iz 30-tak zemalja, jedan od arbitara bio je naš međunarodni sudija Goran Jelesijević.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg tima na turniru u Haskovu i našeg sudije na turniru u Švedskoj.

Datum: 23.01.2017. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...