x

Milica Perin i Radovan Vlajkov pobednici Memorijala Miša Mošorinski

Milica Perin i Radovan Vlajkov pobednici Memorijala Miša Mošorinski
Milica Perin, juniorska reprezentativka Srbije iz zrenjaninskog Banata sa 553 čunja i Radovan Vlajkov reprezentativac Beograda sa  291 čunjem, pobednici su osmog „Memorijala Miša Mošorinski“ održanog u Zrenjaninu u spomen na nekadašnjeg istaknutog kuglaškog reprezentativca.
Perinova je pretekla drugaricu iz kluba i reprezentacije Oliveru Čikoš (547) i takođe mladu kuglašicu Banata Višnju Živanović sa 507 čunjeva.
U muškoj konkurenciji, zbog kvara kuglane Banata,  takmičenje je nastavljeno na dve staze. Vlajkov je bio bolji od Nemanje Todorovića (Banat) koji je srušio 291 čunj i trostrukog pobednika ovog turnira 2009, 2014. i 2015. Gorana Ostojića reprezentativca Beograda, koji je oborio  281 čunj.
Miša Mošorinski je igrao za Banat i Kristal iz Zrenjanina, Jedinstvo iz Novog Bečeja, „13. maj“ iz Novog Sada i Sentu.  Mošorinski je 2002. kao član Jedinstva pobedio na „Trofeju Jugoslavija“ u Apatinu i osvojio bronzu na pojedinačnom Šampionatu Jugoslavije. Te godine je zaigrao u reprezentaciji i na SP u Osijeku.
Datum: 04.01.2017. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...