x

Uroš Dragojlović ponovo predsednik Kuglaškog saveza Srbije

Uroš Dragojlović ponovo predsednik Kuglaškog saveza Srbije
Uroš Dragojlović, profesor, izabran je jednoglasno ponovo za predsednika Upravnog odbora Kuglaškog savaza Srbije na  izbornoj Skupštini u Beogradu u amfiteatru Fakulteta za sport Univerziteta „Union Nikola Tesla“.

Za članove novog UO KSS na predlog Dragojlovića, imenovani su Bosiljaka Božić (KS Južnog Banata), Zoran Stanojević (KS Smederevo), Mladen Praštalo (KS Zona Sombor), Radovan Simović (KS Grada Kragujevca), Đorđe Jovanić (KS Zona Sombor) i Predrag Kovačić (KS Srema). Iz starog saziva, uz Dragojlovića, ostali su članovi UO Praštalo i Stanojević.

U Nadzorni odbor izabrani su Bora Timotić (predsednik), Milan Orlandić i Svetlana Lečei.
- Zahvaljujem se  članovima starog UO KSS na izuzetnoj saradnji, kao i ostalim kuglaškim radnicima i stručnjacima koji su bili uključeni u rad saveza i reprezentativnih selekcije. Bez njihovog požrtvovanja i zalaganja  ne bi bilo ni ovih naših velikih uspeha – istakao je Uroš Dragojlović – Hvala vam i na poverenju koje ste mi ukazali da još jedan mandat vodim  jedan od najtrofejnijih neolimpijskih sportova Srbije. Naš zajednički cilj je da  održivo nivo rezultata kuglaškog sporta, da pokušamo da i žensko kuglanje približimo, po uspesima, muškom i  nadam se da ćemo i u novom sazivu složno raditi za dobrobit našeg sporta koji svi toliko volimo.

Dragojlović je posebno ukazao na potrebu stvaranja još bolje infrastrukture kako bi se poboljšao rad sa mladima:
- Da imamo dovoljno kuglana, siguran sam da bi kuglanje ušlo u program Saveza za školski sport Srbije. Imamo primer Slovenije gde je naš sport  u  sistemu školskog sporta, ali je tamo neuporedivo bolja situacija sa objektima nego u Srbiji, gde recimo sedam beogradskih klubova igraju na jednoj kuglani. Nadam se da će Ministarstvo omladine i sporta Srbije, sa kojim imamo dobru saradnju i zahvaljujemo se na finansijskoj podršci našim programima, uskoro razmotriti mogućunst koja postoji i u Zakonu o sportu, da i neolimpijski sportovi dobijaju  nagrade za medalje. Time bismo motivisali, u mnogo većoj meri, mlade da se bave i neolimpijskim sportovima. Sada su, zbog nacionalnih priznanja i  nagrada, više usmereni ka olimpijskim sportovima i sve ih je manje u neolimpijskim što osećaju i drugi sportovi a ne samo kuglanje. Veoma je važno da nastavimo sa školovanjem stručnog kadra, da svaki od 87 klubova Srbije ima  makar jednog trenera sa sertifikatom.  Veliki zadatak je pred nama i da  okupimo što više sponzora kao i da se o našem sportu još više i dalje čuje u pisanim i elektronskim medijima.  Posebno dobru saradnju imamo sa Sportskim savezom Srbije, „kućom neolimpijskih sportova“ i nadamo se da će nam i dalje pomagati u  nastojanju da  očuvamo visoku poziciju srpskog kuglanja u svetu, koja nam daje za pravo da imamo i predstavnike u Međunarodnoj kuglaškoj federaciji  na devet čunjeva - VNBA  i njenim komisijima – naglasio je Uroš Dragojlović.

U ime starih članova UO KSS na poverenju i izboru zahvalio se Mladen Praštalo a u ime novih  Bosiljka Božić koja je posebeno  pohvalila  Uroša Dragojlovića za programsko opredeljenje da se još veća pažnja posveti  ženskom kuglanju. 

Usvojen je i  izveštaj o radu između dve izborne Skupštine. Dragojlović je posebno istakao da je kuglaški sport zabeležio izuzetne rezultate u tom periodu i da su od 2013. do 2016. osvojene 52 medalje (16 – 14 - 22) sa Šampionata sveta i Svetskih kupova u svim kategorijama, da  je muška juniorska reprezentacija ušla u istoriju  svetskog kuglanja osvojivši četvrtu uzastopnu svetsku titulu kao i da je u maju ove godine na SP u istarskom Novigradu osvojeno 14 medalja (šest seniorskih i osam juniorskih, od toga sedam zlatnih), a da je Srbije bila najuspešnija u oba Kupa nacija (seniorskom i juniskom) i prva po broju medalja u obe konkurencije.

Usvojen je i izveštaj Nadzornog odbora kao i finansijski izveštaj. 

Konferenciji je prisustvovalo  19 od 28 delegata koliko je skupštinsko telo. Profesor Ivanka Gajić, dekan Fakulteta za sport je pozdravila delegate i poželela im uspešan rad  i nove uspehe. Uroš Dragojlović se zahvalio profesoru Ivanki Gajić na gostoprimstvu i odličnim uslovima za rad Skupštine KSS.

Datum: 24.12.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...