x

Stopostotan učinak mladih tigrica

Stopostotan učinak mladih tigrica
U Aranđelovcu je održan turnir lige mlađih kategorija za 2002-go godište – liga Zapad na kome su pored domaćina Bekamenta učestvovale i ekipe Radničkog iz Kragujevca, Napretka iz Kruševca i ekipe Kolibri iz Trnave.
Mlade Tigrice su započele trijumfalno ovu sezonu ostvarivši obe pobede na startu. Savladan je Napredak 13 -6 ( 8-2) a u borbi za prvo mesto i favorizovana ekipa Bekamenta rezultatom 12 -5 ( 5-2 ).
Trener Aleksandar Đurović  je imao taj luksuz da pruži šansu svim igračicama, čak i onima iz generacije 2004-tog godišta. U ekipi Radničkog su se posebno istakle Anastasija Vlašković sa 10 golova. Sara Cvetković je dodala 8 pogodaka na svoj konto, a na golu je blistala Ana Mijačić.
Ovim pobedama su rukometašice Radničkog postale jesenje prvaci u svom uzrastu.
- Nakon početnog  odlaganja lige mlađih kategorija, konačno smo počeli takmičenje, Drago mi je da smo ligu započeli sigurno i dominantno. Uprva dva kola odmah dva derbija, ali smo odmah pokazali da sa ovom našom generacijom nema šale tako da smo ovim  pobedama osigurali prvo mesto i titulu jesenjeg prvaka. Devojčice su pokazale da odbranu mogu da odigraju na superligaškom nivou, dok su u napadu imale zavidan nivo raznovrsnosti. Puno mi je srce kada vidim sa kojom željom i voljom se ova deca bore za boje kluba, grb grad, za sebe i na kraju za mene uprkos svim udarcima na klub i na decu koja su uznemirena i koja to nisu zaslužila - nije krio zadovoljstvo director omladinske škole ŽRK Radnički Aleksandar Đurović.
Osvajanjem početnog turnira je zaokružena jedna od najboljih kalendarskih godina u Radničkom kada su mlađe kategorije u pitanju:
  • Generacija 1999 – 1.mesto
  • Generacija 2000 – 1.mesto
  • Generacija 2001 – 2.mesto
  • Generacija 2002 – 1.mesto
Važno je i napomenuti da je napravljena selekcija 2005/2006 koje treniraju i stasavaju uz školovanog trenera Verka Radosavljevića i koje će po rečima direktora Đurovića ubrzo rezultatima stići i prestići svoje starije drugarice.
Datum: 12.12.2016. Autor: Saša Jančić

PROČITAJTE JOŠ...