x

Damir Bahović najjači junior na Balkanskom prvenstvu u Powerliftingu

Damir Bahović najjači junior na Balkanskom prvenstvu u Powerliftingu

Na Blakanskom prvenstvu Crne Gore u Powerliftingu, održanom 26. Novembra ove godine po WUAP pravilima, Damir Bahović (Powerlifting klub "Shark) iz Podgorice je osvojio prvo mesto u svojoj kategoriji. 


Damir se takmičio u kategoriji juniora (od 19 do 24 godine) do 67.5 kilograma. Zlato je osvojio podigavši 490 kilograma u totalu. Takođe je imao apsolutno najjači čučanj koji je iznosio 185 kilograma. Da napomenemo da je Damiru ovo prvo takmičenje u ovom sportu, tako da je ono obeležilo početak njegove sportske karijere. Damir je poneo i titulu najjačeg juniora ovog tamičenja, koje se održalo u Zeti. 


"Kao početnik u ovom sportu prezadovoljan sam rezultatima koje ću svakako opravdati naredne godine u Bosni i Hercegovini na Svetskom kupu u Powerliftingu. Zahvaljujem se svom treneru Dušanu Glišiću i sportskom savezu  Powerliftinga Crne Gore koji su mi omogućili učestvovanje na ovom prvenstvu."

Svetski kup u Powerliftingu održaće se 25. marta 2017 godine u Sarajevu gde će ovaj Balkanski prvak nastupati sa timom iz Powerlifting kluba "Shark" za reprezentaciju Crne Gore.

Datum: 10.12.2016. Autor: Elena Glišić

PROČITAJTE JOŠ...