x

Kristina Ljubenković povela trku

Kristina Ljubenković povela trku
Vicešampionka sa kuglaškog kadetskog Svetskog kupa u istarskom Novigradu ove godine, reprezentativka superligaša Singidunuma iz Beograda Kristina Ljubenković postigla je najbolji rezultat u  kvalifikacijama za juniorsko Prvenstvo Srbije koje će se 11. decembra održati u Banji Junaković.
Na kuglani „Gagović sport“ u Kljajićevu, Ljubenkovićeva je oborila 594 čunja i pretekla Maju Đukić (Radnički, Novi Sad) sa 584 čunja u  Brigitu Zolnai iz SPC Vojvodine sa 562 čunja. Raduje rezultat Đukićeve koja se na staze vratila posle duže pauze zbog povrede.
Na  završnom turniru za titule će igrati osam najboljih iz ovih kvalifikacija, uz prve tri još i: 4. Jelena Popov (Banat) 560, 5. Melisa Grgelj (Eđšeg, Bačka Topola) 557, 6. Sara Žurovski (SPC Vojvodina) 551, 7.  Sanela Milosav (Kristal) 546 i 8. Vesna Boškov (Banat) 544 („čišćenje“ 193). Rezerve su Jovana Stantić (Radnički Novi Sad) 544 (167) i Milica Perin (Banat) 537. Kvalifacije su održane po slobodnoj prijavi i učestvovalo je 18 juniorki. Prošle godine u kvalifikacijama su igrale 24 juniorke. Sudili su Vladimir Gagović i Mirko Čukvas.
Juniori su kvalifikacioni turnir odigrali na stazama „Funk arene“ u Bačkoj Topoli. Takmičenje nije završeno jer nisu igrala trojica mladih kuglaša zbog obaveza u svojim klubovima: Želislav Jakab (Dolina, Padina), Mark Balint  (Senta) i Sebastijan Molnar (Vojvodina, Novi Sad). Oni će igrati ovog vikenda u Bačkoj Topoli na kadetskim kvalifikacijama za Šampionat Srbije i njihov rezultat računaće se i za juniorske kvalifikacije.
Trenutno vodi Alen Kujundžić iz Spartaka 024 (Subotica) sa 604 čunja. On je i lane bio najbolji u kvalifikacijama.  Drugi je Nemanja Balać (Crvena zvezda) sa 597 čunjeva, a treći Dušan Pejin iz novobečejskog Jedinstva sa 590 čunjeva.  U drugi krug plasiralo se osam kuglaša, još i: 4. Milorad Vojnović (Radnički, NS), 5. Željko Radvanji (Vrbas) 570, 6. Norbert Ernješi (Jedinstvo) 570, 7. Petar Janković (Partizan) 569 i 8. Bojan Kličarić (C. zvezda) 565. Rezerve su Marko Antić (Crvena zvezda) 564 i Oskar Rečo (Jedinstvo) 559. Učestvovalo je  30 igrača, manje nego lane kada su u kvalifikacijama „bacala“ 32 juniora. Sudila jer Dragana Trajković.
Kvalifikacija za kadete i kadetkinje su 3. i 4. decembra u Bačkoj Topoli, a pionira i  pionirki takođe 3. i 4. decembra u  Staroj Moravici. Sa ovih takmičenja na finalni turnir 11. decembra u Banji Junaković plasiraće se po četiri kuglašice i kuglaša.
Rezultat kvalifikacija i rezultat sa finalnog turnira u svim kategorijama će se sabirati za medalje u kombinaciji.
Datum: 30.11.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...