x

Stipendisti MOS na štandu Kuglaškog saveza Srbije

Stipendisti MOS na štandu Kuglaškog saveza Srbije
Kuglaški reprezentativci, stipendisti MOS posetili su  štand Kuglaškog saveza Srbije na Sajmu sporta u hali 1 Beogradskog sajma, da bi potom prisustvovali i seminaru Anti doping agencije Srbije (ADAS) u hali 1 a.

Dočekali su ih je i predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović koji je bio i „na meti“ televizijskih i novinarskih ekipa, generalni sekretar Vojko Pavlović, predsednik TK Miloš Mitrović kao i drugi  kulglaški radnici koji  dežuraju na izuzetno ukusno opremljenom  štandu.

Posetiocima, a prvog dana ih je bilo veoma mnogo, deljeni su kalendari sa znakom KSS kao i brošura o uspesima srpskog kuglanja u 2016.

Sajam je svečano otvorio Vanja Udovičić,  ministar omladine i sporta, da bi se kasnije obratio i stiopendistima Ministarstva omladine i sporta Srbije i nosiocima nacionalnih priznanja na seminaru ADAS.

- Lane sam na ovom istom mestu rekao sam da ćemo naredne godine popraviti rekord od 30 medalja u olimpijskim sportovima i uspeli smo, jer je ove osvojeno 37. Ukupno su naši sportisti osvojili 651 medalju, dakle skoro dva puta u jednom danu vijorila se zastava Srbije na podijumima širom sveta -  rekao je Udovičić na ceremoniji svečanog otvaranja.

Velikom broju posetilaca i brojnim uglednim zvanicama, među kojima su bili i ministri Rasim Ljajić i Mladen Šarčević, nemački ambasador Aksel Ditman, predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar  drugi, obratio se i Mišel Sen Lo, direktor kancelarije UNICEF-a i predstavnik UN u Srbiji naglasivši da je sport jeftin i prilagodljiv alat za promovisanje mira i  doprinosi blagostanju, a da sportske aktivnosti utiču na najbolji način na razvoj dece.

Domaćin ovogodišnjeg projekta Sajam sporta “Sport je zakon”  je Sportski savez Srbije, finansira ga Ministarstvo omladine i sporta Srbije, a sprovodi kompanija Beoekspo. Banane “Derbi” deljene su posetiocima na Sajmu sporta, a za osveženje brine “Koka kola”. 

Počela je i serija stručnih predavanja i tribina u okviru Međunarodne naučno - stručne konferencije “Sport - zdravlje- životna sredina” Fakulteta za sport  Univerziteta “Union Nikola Tesla”.

U subotu je 11. nacionalni seminar Sportskog saveza Srbije, a u nedelju Seminar za stručno usavršavanje trenera uz eminentne predavače sa  Unverziteta Singdunum, Univerziteta “Union Nikola Tesla”, Pravnog fakulteta u Kragujevcu,  Alfa BK univerziteta u  Visoke sportske i zdravstvene škole u Beogradu.

Datum: 26.11.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...