x

Održan drugi seminar u okviru velikog Međunarodnog projekta EU

Održan drugi seminar u okviru velikog Međunarodnog projekta EU
U italijanskom gradiću Tireniji, kraj Pize, od 14. do 20. novembra 2016. održan je drugi seminar u okviru projekta koji finansira program Evropske unije ERASMUS+ s ciljem edukacije sportista i sportskih radnika na polju menadžmenta događaja. Učesnici projekta, čiji je prvi seminar održan početkom septembra u španskoj Taragoni, biće deo organizacije Mediteranskih igara u Taragoni u junu i julu naredne godine. Drugi seminar okupio je preko 40 učesnika iz Portugala, Španije, Italije, Kipra, Egipta, Alžira, Tunisa, Sirije i Srbije. Našu zemlju predstavljali su reprezentativac Miodrag Kaličanin i Ilija Pavlović koji je učestvovao u programu za trenere, sastavnom delu seminara u okviru ovog projekta, u kojem se na posebnim časovima razmenjuju iskustva i unapređuju trenerske veštine.

“I drugi seminar je imao veoma sadržajan program koji se sastojao od niza predavanja, interaktivnih radionica, praktičnih treninga i ostalih aktivnosti. Bili smo smešteni u Nacionalnom olimpijskom centru Koni, a jedan od predavača bio je i David Kabeljo, predsednik Španske badminton federacije”, kazao je Miodrag Kaličanin.

Naredni, treći, seminar, od ukupno osam predviđenih, biće održan u italijanskoj Fođi od 15. do 22. januara 2017. Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Miodraga Kaličanina, Ilije Pavlovića i Andreje Andrića na seminaru u Tireniji.
Datum: 22.11.2016. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...