x

Još jedno priznanje za Buluta

Još jedno priznanje za Buluta Autor fotografije: Predrag Vučković/Red Bull Content Pool
Najbolji basketaš sveta Dušan Domović Bulut proglašen je za najspektakularnijeg igrača planete, prema izboru FIBA 3x3.

Kapiten basketaške reprezentacije Srbije i ekipe Novi Sad Al Wahda pobedio je na finalnom nadmetanju sezone, pošto je njegova kompilacija najboljih poteza "oduvala" konkurenciju.

Bulut je dobio više od 20.000 glasova zahvaljujući pregledima na Youtube-u, daleko iza njega su bili Željko Palavra (BiH) i Michael Hicks (Poljska).  Iza Buluta je i godina karijere, osvojio je titule i MVP priznanja u Tokiju, Debrecinu i Pekingu, uz svetsko zlato i evropsko srebro sa selekcijom Srbije.

U repertoaru najboljih poteza bilo je svega, od vratolomnih asistencija do ključnih trijumfalnih trojki. Bulut je na tronu nasledio Terensa Romea sa Filipina, koji je prošle godine bio najbolji. Takođe, Bulut je bio najatraktivniji igrač na turnirima u Tokiju i Pekingu. Ujedno, bio je kandidat za najatraktivnijeg na svim turnirima na kojim je učestvovao, što nikome od rivala nije pošlo za rukom.

- Ovo je možda i najvažnije individualno priznanje u karijeri, uvek sam težio da budem atraktivan za gledanje. Kada nagrada dolazi od navijača koji vas prate, to je prava čast i nagrada za trud i rad ostavljen na terenu. Takođe, velika razlika od nekoliko hiljada u glasovima pokazuje koliko smo daleko ispred ostalih ekipa i basketaša. Nadam se da će u narednom periodu ta razlika biti još veća. Mi ćemo uzvratiti još boljim rezultatima i atraktivnijim potezima - poručio je Bulut.

Njemu i momcima iz Novi Sad Al Wahda predstoji All Star u Dohi, koji počinje 18. novembra.

Datum: 17.11.2016. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...