x

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u rukometu za kadetkinje


Kvalifikacioni turnir za plasman na rukometno Evropsko prvenstvo za kadetkinje počinje da se igra u petak, 22. marta 2013. godine u različitim gradovima u Evropi. Kadetkinje Srbije nalaze se u grupi 8, sa selekcijama Francuske, Finske i Belorusije, a mečevi ove grupe igraju se u Vrnajčkoj Banji. Iz ove grupe, na Evropskom prvenstvu igraće samo prvoplasirana ekipa pošto se selekcija Poljske, kao zemlja domaćin, direktno plasirala na EP.

Utakmice grupe 8 igraju se u hali "Vlade Divac" u Vrnajčkoj Banji. Prvi dan turnira sastaju se reprezentacije Francuske i Srbije u 17 sati, a u 19.15 sati  Belorusije i Finske. U subotu 23. marta, igraju selekcije Francuske i Finske u 15 sati, a od 17 sati kadetkinje Srbije sastaju se sa reprezentacijom Belorusije. Poslednjeg dana turnira na teren će prve izaći selekcije Francuske i Belorusije u 10 sati, a u 12 sati selekcije Srbije i Finske.

U grupi 1 nalaze se reprezentacije Švedske, Španije, Bugarske i Italije, a svoje mečeve igraju u Španiji (Porrino). Grupu 2 čine selekcije Rumunije, Češke Republike, Turske i Azerbejdžana, a utakmice se igraju u Češkoj (Hodonin). U grupi 3 igraju Rusija, Hrvatska, Slovenija i Švajcarska, a utakmice se igraju u Rusiji (Zvenigorod). Grupu 4 čine Danska, Austrija, Crna Gora i Estonija, a utakmice se igraju u Crnoj Gori (Bar). Holandija, Nemačka, Island i Letonija čine grupu 5, a mečevi u okviru ove grupe se igraju u Islandu (Reykjavik). Grupu 6 čine selekcije Mađarske, Portugala, Litvanije i Makedonije, koje igraju u Mađarskoj (Szigetszetmiklos). Selekcije grupe 7 su Norveška, Slovačka, Grčka i Bosna i Hercegovina, a utakmice igraju u Slovačkoj (Nitra).

Vreme odigravanja utakmica, kao i rezultate svih grupa možete naći na sajtu www.eurohandball.com. Dve najbolje selekcije iz prvih sedam grupa stiču pravo učešća na EP, dok će se iz grupe 8 kvalifikovati samo prvoplasirana reprezentacija. Evropsko prvenstvo u rukometu za kadetkinje održava se u Poljskoj, od 15. do 25. avgusta 2013. godine.  Datum: 22.03.2013. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...