x

ŠK Alkaloid ubedljivo protiv Jelica PEP

ŠK Alkaloid ubedljivo protiv Jelica PEP

Ekipa ŠK Alkaloida je nastavila sa uspešnom igrom i izvojevala visoku pobedu protiv mladih šahista Jelice PAP.
Velemajstor Trajko Nedev je doneo prvu pobedu za Alkaloid. Belim figurama, u otvaranju je teoretski nadigrao svog protivnika, i ostvarenu prednost je realizovao bez većih problema.
Ubrzo i na četvrtoj i petoj tabli Kryvoruchko i Yu su prinudili svoje protivnike na predaju, za vođstvo od 3:0 za Alkaloid. U izuzetno oštroj poziciji, pri raznostranim rokadama, vodeći crne figure, ukrajinski velemajstor je demonstrirao razliku u klasi i ostvario celi poen. Kineski velemajstor Yangji belim figurama je odigrao odličnu partiju i nije dopustio protivniku da izjednači poziciju.
Na prve tri table borba je bila mnogo neizvesnija i duža. Prva tabla Ukrajinske reprezentacije, velemajstor Pavel Elyanov je za protivnika imao jednog od najtalentiranijih srpskih igrača, 16- godišnjeg Vuka Djordjevića. Nakon otvaranja Elyanov je imao veliku vremensku prednost i prijatniju poziciju. Ipak njegov protivnik je strpljivom odbranom uspeo da izjednači poziciju. Međutim, na kraju je njegova koncentracija popustila, i posle grubog previda u 31 potezu je izgubio partiju.
Na drugoj tabli velemajstor Andreikin nije odigrao na uobičajenom nivou, ali je uspeo da spase partiju svojom izuzetnom borbenošću.
Najbolji kineski igrač Ding Liren je pokaza zašto je trenutno 13 rangirani igrač u svetu. U dugotrajnoj borbi, demonstrirao je izvanrednu tehniku, i naizgled jednaku i jednostavnu završnicu je uspeo da dovede do pobede.


Jelica PEP - Alkaloid 0.5 : 5.5
GM Bogosavljevic Boban 2520 - GM Ding, Liren 2764 0 : 1     
IM Bogdanovic Milos 2478 - GM  Andreikin, Dmitry 2736 0.5 : 0.5     
Djordjevic Vuk 2432  - GM  Elyanov Pavel 2757 0 : 1     
IM Radovanovic Mihajlo 2370 - GM  Yu, Yangyi 2721 0 : 1     
Radovic Janko 2285   - GM  Kryvoruchko, Yuriy  2702 0 : 1     
Radovic Luka 2260   - GМ  Nedev Trajko 2480 0 : 1


U ostalim mečevima svi favoriti za najviši plasman su ostvarili pobede. Njihovi prvi međusebni dueli započinju u trećem kolu:
„Obiettivo Risarcimento“  - „VŠK Sveti Nikolaj Srpski“
„SHSM Legasy Square“  - „Sibir“  i
„Žiguli“ - „AVE Novi Bor“ .

U trecem kolu ekipa Alkaloid-a za protivnika je dobila ekipu „Cheddleton”.

Više detalja o Evropskom Klupskom Kupu 2016 godine, na: www.chessclubalkaloid.org ili na facebook strani šahovskog kluba „Alkaloid“.

Datum: 09.11.2016. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...