x

Nemački Panceri u redizajniranim dresovima na putu ka tituli svetskog šampiona

Nemački Panceri u redizajniranim dresovima na putu ka tituli svetskog šampiona
Fudbaleri reprezentacije Nemačke pojaviće se u petak 11. novembra na kvalifikacionom meču u San Marinu u specijalno dizajniranim adidas dresovima, a nova oprema inspirisana je dresom koji je nemački tim nosio 1990. kada je postao svetski šampion. 

adidas je redizajnirao jedan od najčuvenijih dresova u nemačkoj fudbalskoj istoriji kako bi ga vratio ne samo na stadion već i na ulice među fudbalske fanove. Najupečatljiviji deo na dresovima je grafički print na grudima koji podseća fanove na ranije trijumfe i koji je postao deo ulične i skejtbord kulture. 

Dres koji će „Panceri“ nositi u Rusiji gde će braniti titulu svetskog šampiona i tokom FIFA Kupa Konfederacija (17. juna - 2. jula 2017.), krasi crno, crveno, zlatna kragna, a na grudima preovladava amblem svetskog šampiona. Prepoznatljiv znak sa tri pruge nalazi se na rukavima, a crni šorts i bele čarape upotpunjuju celokupan izgled. Svetski šampion Mats Humels je ovim povodom izjavio: „Ljubitelj sam tradicionalnog izgleda opreme, ali novi dizajn lepo izgleda, dinamičniji je i zaista mi se dopada.“

Novi dizajn predstavljen je i u „Urban Football Gallery” u Dizeldorfu gde su prikazane fotografije igrača Mesuta Ozila, Matsa Humelsa i Ilkaja Gundogana kao i drugih mladih igrača koji slave nemačku tradiciju igranja fudbala na ulicama, improvizovanim terenima i dvorištima.

Od 7. novembra oprema je  dostupna online putem sajtova www.dfb-fanshop.de, www.adidas.com/football, u adidas radnjama i drugim odabranim maloprodajnim objektima.  

Za više informacija posetite adidas.com/football, facebook.com/adidasfootball ili pratite@adidasfootball na Twitteru.
 
Datum: 07.11.2016. Autor: Jelena Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...