x

Srpski duel u Bundes ligi: Sanja Vukašinović pobedila uzora

Srpski duel u Bundes ligi: Sanja Vukašinović pobedila uzora
Nemačka Bundes liga u gađanju vazdušnom puškom u grupi Sever nastavljena je trećim vikendom u mestu Baunatal. Vrlo dobre rezultate zabeležilo je troje srpskih strelaca: olimpijci Milenko Sebić i Milutin Stefanović i mlada Sanja Vukašinović. 

Tokom trećeg vikenda održani su peto i šesto kolo. U meču Bundes lige, ekipa prijavljuje po pet članova, svaki od njih ima direktnog rivala u protivničkom timu. Puca se 40 metaka, a bolji iz pojedinačnog duela donosi bod svojoj ekipi. 

Za srpsko streljaštvo najinteresantniji je bio meč šestog kola Visener – Tus Hilgert, jer Vukašinovićeva je pojačanje Visenera, a Stefanović Tus Hilgerta. Njih dvoje su bili direktni rivali u ovom susretu. Posle 40 dijabola oboje su pogodili po 395 krugova, pa je odlučivalo raspucavanje. Vukašinovićeva je bila uspešnija, drugom dijabolom je pogodila deset krugova, a Stefanović „devetku“. Donela je tako jedini bod svojoj ekipi, jer u ukupnom rezultatu Tus Hilgert je slavio sa 4:1.

-Meč sa Milutinom je bio jako uzbudljiv za oboje, što se vidi i po rezultatu – kazala je Vukašinovićeva.– U Bundesligi je zbog atmosfere u kojoj je dozvoljeno bučno navijanje jako teško biti koncentrisan, a pogotovo sada kad je pored mene pucao Milutin kog gledam kao uzora od početka. Oboje smo se sjajno borili a ja sam bila za nijansu bolja u drugom metku raspucavanja za pobedu. Ovo je bilo sjajno iskustvo.

U petom kolu, u pobedi Visenera nad ekipom Frejšuc Rothelm od 5:0 Vukašinovićeva je pogodila 399 krugova, jedan manje od maksimalnih 400, a devet više od rivalke Marvin Hampe. 

Tus Hilgert se u petom kolu sastao sa Frejhejtom. Stefanovićev direktan protivnik bio je olimpijski prvak iz Londona Aline Moldoveanu (Rumunija). U izuzetno kvalitetnom meču Stefanović je bio precizniji, pogodivši 398 krugova, dva više od rivala. Ipak, Frejhejt je pobedio u ukupnom rezultatu (3:2).

Milenko Sebić, član Kevelara, je postigao obe pobede. U petom kolu Kevelar je bio bolji od domaćeg Baunatala (4:1), a Sebić je doneo bod svom timu pobedom nad Denisom Velšom – 395:394.  Sebić je 395 krugova „ubio“ i u šestom kolu. Kevelar je sa maksimalnih 5:0 savladao Nordštemen, a direktan rival našeg reprezentativca bila je Bjanka Ginke, koju je strelac Zvezde pobedio sa 395:392.

Sanja Vukašinović je učestvovala u svih šest kola i zabeležila pet pobeda uz prosek 397,2 kruga. Stefanović je gađao u četiri kola, zabeležio tri pobede, a prosek mu je 396,5 krugova. Sebić se do minulog vikenda ove sezone nije takmičio

Posle šest kola od 11 kola u grupi Sever vodi Bujer Bulse. Kevelar je u konkurenciji 12 klubova šesti, Tud Hilgert osmi, a Visener deveti. Na finalni turnir plasiraće se četiri ekipe, koje će na „fajnal ejtu“  odmeriti snage sa najbolja četiri kluba grupe Jug.

Datum: 07.11.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...