x

Pripreme za 26. Beogradski maraton u punom jeku

 Pripreme za 26. Beogradski maraton u punom jeku

Beogradski maraton d.o.o. izražava izuzetno zadovoljstvo činjenicom da pripreme za 26. Beogradski  maraton, koji će se održati 21.04.2013. godine, napreduju iznad svih očekivanja. Interesovanje i prijavljivanje učesnika iz zemlje i sveta je rekordno i ubrzano raste iz dana u dan. Broj zemalja učesnica je u ovom trenutku 31, a broj prijavljenih učesnika je za čak 70% veći nego u istom periodu pred prošlogodišnji, jubilarni i rekordni 25. Beogradski maraton.

Čast nam je i zadovoljstvo da pozovemo sve poslanike Skupštine Republike Srbije, odbornike Skupštine grada Beograda, kao i sve zaposlene u republičkoj i gradskoj upravi, u svim državnim organima, da svi zajedno trčimo u nekoj od trka 26. Beogradskog maratona. Dođite sa porodicama, prijateljima i kolegama. Priključite se pokretu promocije rekreacije i zdravih stilova života. Dajte primer mladima. Pošaljimo svi zajedno čitavom svetu poruku sportskog duha, tolerancije, mira i radosti iz Beograda i iz Srbije.

Takođe Vas pozivamo da podržite i neku od mnogobrojnih humanitarnih kampanja na 26. Beogradskom maratonu i pomognete onima kojima je pomoć neophodna:

- Zajedno sa Beogradskim sindikatom, pozvali smo sve naše ljude da SVIZAJEDNO potrčimo za "ŽIVOT" - Udruženje roditelja dece obolele od retkih bolesti. Pomozimo im da potraže lek tamo gde ga ima i produže život svojoj deci.

- BELhospice - humanitarna organizacija koja potpuno besplatno brine o osobama obolelim od raka u poslednjim danima njihovog života, do sada ima 143 registrovana  učesnika u polumaratonu i maratonu koji će donirati svoja finansijska sredstva i trčati za ove teško obolele ljude.

- Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograd (SSOSIB) ima za cilj da za svoje članove sportiste obezbedi profesionalna trkačka kolica i omogući im da se, ravnopravno sa drugima, takmiče u polumaratonu i maratonu.

Trke na 5km, u polumaratonu i maratonu, oduvek su bile prava prilika da naš glavni grad zablista svojom poznatom, izvornom energijom zajedništva i humanosti. Beogradski maraton, najznačajniji tradicionalni međunarodni sportsko-turističko-humanitarni događaj u našoj zemlji, dugogodišnji istaknuti član najznačajnijih evropskih i svetskih atletskih udruženja,  je istinski dokaz da smo i mi, kao narod sporta, kulture i ferpleja, spremni da zauzmemo mesto koje nam pripada među narodima Evrope i sveta.


Datum: 21.03.2013. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...