Pripreme za 26. Beogradski maraton u punom jeku


Beogradski maraton d.o.o. izražava izuzetno zadovoljstvo činjenicom da pripreme za 26. Beogradski  maraton, koji će se održati 21.04.2013. godine, napreduju iznad svih očekivanja. Interesovanje i prijavljivanje učesnika iz zemlje i sveta je rekordno i ubrzano raste iz dana u dan. Broj zemalja učesnica je u ovom trenutku 31, a broj prijavljenih učesnika je za čak 70% veći nego u istom periodu pred prošlogodišnji, jubilarni i rekordni 25. Beogradski maraton.

Čast nam je i zadovoljstvo da pozovemo sve poslanike Skupštine Republike Srbije, odbornike Skupštine grada Beograda, kao i sve zaposlene u republičkoj i gradskoj upravi, u svim državnim organima, da svi zajedno trčimo u nekoj od trka 26. Beogradskog maratona. Dođite sa porodicama, prijateljima i kolegama. Priključite se pokretu promocije rekreacije i zdravih stilova života. Dajte primer mladima. Pošaljimo svi zajedno čitavom svetu poruku sportskog duha, tolerancije, mira i radosti iz Beograda i iz Srbije.

Takođe Vas pozivamo da podržite i neku od mnogobrojnih humanitarnih kampanja na 26. Beogradskom maratonu i pomognete onima kojima je pomoć neophodna:

- Zajedno sa Beogradskim sindikatom, pozvali smo sve naše ljude da SVIZAJEDNO potrčimo za "ŽIVOT" - Udruženje roditelja dece obolele od retkih bolesti. Pomozimo im da potraže lek tamo gde ga ima i produže život svojoj deci.

- BELhospice - humanitarna organizacija koja potpuno besplatno brine o osobama obolelim od raka u poslednjim danima njihovog života, do sada ima 143 registrovana  učesnika u polumaratonu i maratonu koji će donirati svoja finansijska sredstva i trčati za ove teško obolele ljude.

- Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograd (SSOSIB) ima za cilj da za svoje članove sportiste obezbedi profesionalna trkačka kolica i omogući im da se, ravnopravno sa drugima, takmiče u polumaratonu i maratonu.

Trke na 5km, u polumaratonu i maratonu, oduvek su bile prava prilika da naš glavni grad zablista svojom poznatom, izvornom energijom zajedništva i humanosti. Beogradski maraton, najznačajniji tradicionalni međunarodni sportsko-turističko-humanitarni događaj u našoj zemlji, dugogodišnji istaknuti član najznačajnijih evropskih i svetskih atletskih udruženja,  je istinski dokaz da smo i mi, kao narod sporta, kulture i ferpleja, spremni da zauzmemo mesto koje nam pripada među narodima Evrope i sveta.


Datum: 21.03.2013. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...