x

Jelena Dutina osvojila Balkan

Jelena Dutina osvojila Balkan
Kasno sinoć je u Skvošlendu završeno pojedinačno prvenstvo Balkana u skvošu u ženskoj i muškoj konkurenciji Balkan KUP 2016. 

Jelena Dutina je za Srbiju osvojila prvo mesto i balkanski tron za ovu godinu. Ona je u finalnom meču pobedila Zejneb Kabakči iz Turske rezultatom 3 : 1 u setovima. Treće mesto posle pobede nad Josipom Peršun iz Hrvatske zauzela je takođe Turkinja Esma Kabakči. "Prezadovoljna sam osvajanjem titule, ove godine igrala sam dosta turnira i rezultat se odražava na moju formu, jako mi je drago što smo imali dobar turnir u Srbiji, nadam se još većem broju učesnica dogodine" kaže Jelena Dutina. 

U muškoj konkurenciji takmičilo se čak 25 igrača. Prvo mesto, i titulu prvaka Balkana osvojio je Martin Kegel iz Hrvatske, mlada nada balkanskog skvoša koji je u finalnom meču bio bolji od Bugarskog reprezentativca Steliana Stankova. Meč za treće mesto bio je možda i najuzbudljiviji na čitavom turniru, u njemu je bronzu izgubio naš najbolji igrač Marko Matanović od fizički pripremljenijeg Stojila Jileva iz Bugarske. 

ASB Balkan KUP je tradiocionalno najjači individualni turnir na ovim prostorima. Ove godine Skvoš asocijacija Srbije potrudila se da omasovi takmičenja međunarodnog karaktera pa je posle Otvorenog juniorskog prvenstva Srbije koje je bilo najjače i najveće takmičenje ikada održano u našoj zemlji i ovoga puta napravila takmičenje koje je ponovo broj jedan u istoriji srpskog skvoša.
 
Datum: 06.11.2016. Autor: Čedomir Vitorović

PROČITAJTE JOŠ...