284 tima u borbi za 35 mesta

Aplikaciona faza za 1. Red Bull Flugtag u Srbiji je završena, a 284 prijavljene ekipe iz svih krajeva naše zemlje garantuju oštru borbu za prolaz među 35 timova koji će nastupiti 22. juna na Adi Ciganliji. Prijavljene timove očekuje izrada skica letelica koje planiraju da naprave, a stručni žiri će nakon pregleda projekata doneti odluku koje letelice će imati priliku da polete ili bar pokušaju da polete sa rampe.

Aplikaciona faza za 1. Red Bull Flugtag u Srbiji je završena 15. marta 2013. godine. Na adresu Red Bulla tokom 26 dana, koliko je trajala prijavna faza, stiglo je iz svih krajeva Srbije čak 284 prijave za učešće na ovom spektakularnom takmičenju koje nas očekuje 22. juna na Adi Ciganliji u Beogradu. Priliku da se pojave pred sudijama i brojnom publikom imaće 30 timova koji će biti izabrani od strane stručnjaka za letenje, a dodatnih 5 timova koji će popuniti listu učesnika biće odabrano od strane publike putem aplikacije na sajtu www.redbullflugtag.rs. Mogućnost da se nađu u aplikaciji za glasanje imaće svi radovi koji se pokažu potencijalno dobrim i izvodljivim za izradu.

Može se raći da je sledeća faza odlučujuća za timove, jer će ona dati odgovore na pitanja čijim letelicama ćemo se diviti, čijim pokušajima da polete ćemo aplaudirati, a čijim padovima se smejati. Broj pristiglih prijava u odnosu na broj mesta na takmičenju garantuje oštru borbu, pa će timovi morati da budu podjednako kreativni i koncentrisani tokom izrade skica kako bi pridobili simpatije žirija.

Izrada skica će trajati do 05. aprila nakon čega sledi selekcija i glasanje od strane publike, a finalna lista učesnika biće poznata u drugoj polovini aprila.

Tri prvoplasirane ekipe pored slave očekuju i nezaboravna letačka iskustva sa Flying Bulls timom u Austriji, Akro grupom Stars iz Novog Sada, padobranski tandem skokovi, dok će tim sa najkreativnijim nastupom osvojiti panoramski let balonom. Posebna nagrada, u vidu vožnje sa jednim od najboljih akrobatskih pilota na svetu Peterom Bešenjijem, namenjena je timu koji obori svetski rekord u daljinskom letu od 69,95 metara.Datum: 21.03.2013.
Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Legenda relija Sebastijan Leb pridru...
+ Adidas BOOST tim trčaće na Novosads...
+ 1. Svetski izazov u planinskom skejtb...
+ B-boy Goofy pobednik 1. Red Bull BC O...
+ 5. Beogradska trka Deda Mrazeva
+ Amela Terzić na Ženskoj trci 2011

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...