x

Beogradski maraton – promovisan na Ljubljanskom maratonu

Beogradski maraton – promovisan na Ljubljanskom maratonu
Na upravo završenom Turističko zdravstvenom Expo-u Ljubljanskog maratona (specijalizovani sajam turističke i ostale privrede, koja prati svetski trkački pokret), predstvaljen je Beogradski maraton i njegovo jubilarno 30. izdanje.
Turistička organizacija Beograda i Beogradski maraton predstavili su turističku ponudu Beograda, Srbije i Beogradskog maratona. Ovo je prvi put da se TOB i Beogradski maraton predstvavljaju na ovom izuzetno značajnom i popularnom regionalnom događaju koji postaje sve popularniji i za učesnike iz Srbije. Tokom 3 dana koliko je trajao ovaj specijalizovan sajam, TOB i Beogradski maraton su podelili veliki broj brošura i propagandnog materijala, održan je niz sastanaka sa predstavnicima specijalizovanih turističkih agencija iz regiona koje su zainteresovane za saradnju i realizaciju posebnih turističkih paketa i dolazak velikog broja stranih trkača u Beograd i na Beogradski maraton.
Ovogodišnji EXPO Ljubljanskog maratona je posetilo preko 20.000 učesnika i gostiju iz više od 59 zemalja sveta. Koncept organizacije EXPO-a je bio izuzetno kvalitetno pripremljen i organizovan jer su svi učesnici kao i njihovi gosti prolazili prostorom na kome se nalazio i štand Beogradskog maratona.
Povodom posete Ljubljani i predstavljanja Beogradskog maratona na Expo-u Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona je izjavio: „Izuzetno smo zadovoljni kako je naš štand bio opremljen i posećen. Posebno smo zadovoljni činjenicom da je bilo mnogo zainteresovanih trkača koji su posetili naš štand i da su pokazali interesovanje da dođu u Beograd i učestvuju na Beogradskom maratonu. Uvereni smo da ćemo zajednički - Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda i Beogradski maraton u narednom periodu kvalitetno promovisati glavni grad Srbije i Beogradski maraton”-  izjavio je Nikolić.
Tokom održavanja samog Ljubljanskog maratona, Dejan Nikolić i gradonačelnik Ljubljane g. Zoran Janković razmenili su iskustvo u organizaciji Beogradskog, odnosno Ljubljanskog maratona i izrazili zadovoljstvo što sve veći broj učesnika iz Srbije, odnosno Slovenije posećuju naše maratone (ove godine je na Ljubljanskom maratonu učestvovalo preko 600 učesnika iz Srbije, što je novi rekord po broju učesnika iz naše zemlje). Gospodin Janković je posebno istakao da je Ljubljanski maraton najznačajniji, ne samo sportski već i turistički događaj za grad Ljubljanu.
Nikolić je ovom prilikom ukazao na činjenicu da su kretanja u turističkom sektoru, kada je trkački pokret u pitanju vrlo pozitivna i u stalnom porastu i da se Beograd i Beogradski maraton sada organizovano pozicioniraju na svetskoj sportskoj i turističkoj mapi.
U nedelju 30. Oktobra 2016. Održan je 21. Ljubljanski maraton, jedan od najznačajnijih u regionu uz učešće od 28 000 trkača u tri trke iz 59 zemalja sveta.
Jubilarni 30. Beogradski maraton biće održan u subotu 22. Aprila 2017. godine.
Datum: 01.11.2016. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...