Pet odličja na Balkanijadi u Aleksandropuliju

Srpska badminton reprezentacija sa još jednog međunarodnog takmičenja vraća se sa ponosom. Na Balkanskom prvenstvu za igrače do 19 godina koje je od 27. do 29. oktobra 2016. održano u grčkom gradu Aleksandropuliju izliveno je pet odličja, od toga dva srebrna i tri bronzana, čime je nastavljena niska uspeha na najjačem regionalnom takmičenju. U ekipnoj konkurenciji, u kojoj je naša zemlja nastupila u sastavu Luka Milić, Andrija Doder, Nenad Milošević, Mateja Manić, Marija Sudimac i Nataša Pavlović, osvojena je bronza. U A grupi je savladana Rumunija s 5:0, ali se zbog tesnog poraza od Bugarske s 3:2, u duelu u kojem su naši imali pet meč lopti, Srbija u polufinale plasirala sa drugog mesta. Tako je u meču za finale igrala sa glavnim favoritom turnira i potonjim osvajačem zlata, Turskom od koje je izgubila sa 3:1.

U pojedinačnim konkurencijama naši reprezentativci su se domogli četiri medalje, a raduje podatak da su se svi popeli na postolje. Milić je postao viceprvak Balkana u singlu. U borbi za zlato izgubio je od Bugarina Dimitara Janikijeva (2:0). Prethodno je savladao Turčina Serhata Salima (2:0) u osmini finala, Bugarina Ivana Peneva (2:0) u četvrtfinalu i Turčina Muratana Ekena (2:1) u polufinalu. U istoj konkurenciji Doder je osvojio bronzu. On je u prvom kolu bio bolji od Grka Mariosa Mihaila Bouliosa (2:0), u osmini finala je pobedio njegovog sunarodnika Paskalisa Melikidisa (2:0), u četvrtfinalu Bugarina Ilijana Stojnova (2:0), dok je u polufinalu poražen od kasnijeg šampiona Dimitara Janikijeva iz Bugraske (2:0). U muškom singlu takmičili su se i Milošević, koji je posle pobede u prvom kolu nad Grkom Kiriakosom Karageorgiuom (2:0) poražen u osmini finala od Bugarina Dimitara Janikijeva (2:0), i Manić, koga je u prvom kolu zaustavio Grk Georgios Ktenas (2:1).

Poput Milića, vicešampionsku titilu u Grčkoj osvojile su Nataša Pavlović i Marija Sudimac u ženskom dublu. Njih dve su u četvrtfinalu savladale bugrasku kombinaciju Marija Delčeva, Venčislava Sakadžiska (2:0), u polufinalu su bile bolje od Rumunki Irine Kalin i Andree Dimitru (2:0), dok su u okršaju za najsjajnije odličje poražene od turske kombinacije Bengisu Erčetin, Nazlikan Inci (2:0). Manić i Milošević su stigli do bronze u muškom dublu. Naš tandem je u osmini finala pobedio Grke Antonioas Pateropulosa i Tilemakosa Vukureslisa (2:0), a u četvrtfinalu, takođe Grke, Andreasa Bitnera i Mariosa Mihaila Bouliosa (2:1), dok je u polufinalu izgubio od potonjih osvajača zlata, Bugara Ivana Paneva i Dimitara Janikijeva (2:0). U istoj konkurenciji Doder i Milić su stali na korak od odličja budući da su u meču za polufinale poraženi od turske kombinacije Serhat Salim, Baran Juksel (2:1). Istu sudbinu doživela je i Pavlovićeva u mešovitom dublu u kojem je nastupila sa Grkom Paskalisom Melikidisom. Njih dvoje su, posle pobede u osmini finala nad rumunskom kombinacijom Mihnea Krakiun, Luiza Milu (2:0), izgubili u četvrtifinalu od Rumuna Kosmina Hinkua i Irine Kalin (2:1).

“Jako lepo predstavljanje srpskog badmintona u Grčkoj. Ekipno smo zauzeli treće mesto iako smo u grupi imali pet vezanih meč lopti u duelu sa Bugarima koje nismo iskoristili. Tako smo zauzeli drugo mesto i time umesto u finalu, morali na reprezentaciju Turske u polufinalu, gde smo opet teško savladani sa 3:1. Na pojedinačnom turniru svi reprezentativci su osvojili medalju, a opet su nas neke meč lopte delile od "duplih" medalja i još boljih odličja. Sa dve srebrne i dve bronzane medalje moramo biti vrlo zadovoljni, ali igrači, a i ja lično, želimo što pre da u sali nastavimo da usavršavamo kompletno znanje i puteve do još većih uspeha“, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpske reprezentacije na Balkanskom prvenstvu za igrače do 19 godina u Grčkoj.

Datum: 31.10.2016. Autor: Badminton savezSrbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...