x

Željko Volas i Zoran Ješić srpski aduti u holandskom Biku

Željko Volas i Zoran Ješić srpski aduti u holandskom Biku

Holandski grad Bik će od 27. do 30. oktobra 2016. biti domaćin Evropskog prvenstva u para-badmintonu koje će okupiti preko 150 takmičara iz više od 30 zemalja. Među učesnicima biće i dvojica naših reprezentativaca u parabadmintonu Željko Volas i Zoran Ješić koji će u Holandiji “upisati” svoje drugo učešće Srbije na ovom takmičenju (bili akteri i Evropskog prvenstva u para-badmintonu 2014. u Španiji). Predvođeni s klupe trenerom Igorom Šešićem, Volas i Ješić će se u Biku takmičiti u singlu konkurencije SL 4, u kojoj je prijavljeno 25 takmičara, i u dublu konkurencije SU 5 gde će se za odličja boriti 10 parova. Voljom žreba u singlu Ješić je svrstan u C grupu gde će mu protivnici biti Nemac Marsel Adam i Englez Entoni Forster, treći nosilac, dok je Volas u E grupi sa Nemcem Nilsom Beningom i Englezom Bobijem Grifinom, petim nosiocem. Takmičenje u grupi na programu je u četvrtak, a prva dva mesta vode u osminu finala. Srpski dubl je u B grupi, a za dva mesta koja vode u četvrtfinale rivali će im biti Mihail Čivikšin i Oleg Dontsov iz Rusije, te drugi nosilac Džejms Bini i Mark Moderman iz Engleske, odnosno Holandije. Pred početak šampionata trener Šešić je istakao da je su naši takmičari spremni da se u Holandiji pokažu u najlepšem svetlu.


“Odradili smo jedan trening koji nam je, pre svega, poslužio da se prilagodimo uslovima u dvorani. Na naše drugo Evropsko prvenstvo u para-badmintonu smo došli da pružimo svoj maksimum i da se nadigravamo sa drugim igračima. U toj igri pokušaćemo da dođemo do prve pobede na ovom takmičenju. Unutar tima vlada odlična atmosfera, a takav odnos je i između svih reprezentacija na turniru”, kazao je Igor Šešić koji je od 21. do 23. oktobra u Biku učestvovao na drugom kursu para-badminton edukacije u organizaciji Evropske badminton konfederacije koji je prethodio Evropskom prvenstvu “Prva dva dana imali smo teorijsku nastavu, dok smo poslednji dan radili u dvorani. Seminar je bio na najvišem nivou i predstavljao je odličan nastavak prethodnog koji je održan pre godinu dana. Sve u svemu ovo je bilo jedno novo veliko iskustvo za mene, stekao sam nova saznanja koja ću iskoristiti za brži razvoj para-badmintona u Srbiji”.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta i Paraolimpijski komitet Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri su doprineli učešću srpskih reprezentativaca na Evropskom prvenstvu u para-badmintonu.


Datum: 27.10.2016. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...