x

Mikecu izmakao rekord Bundes lige

Mikecu izmakao rekord Bundes lige

Srpski strelci Damir Mikec i Dimitrije Grgić zabeležili su vrlo vredne rezultate drugog vikenda Bundes lige Nemačke u gađanju vazdušnim pištoljem.

Takmičenje je održano u Minhenu,  a na programu su bili treće i četvrto kolo. U svakom meču Bundes lige, ekipa prijavljuje po pet članova, svaki od njih ima direktnog rivala u protivničkom timu. Puca se 40 metaka, a bolji iz pojedinačnog duela donosi bod svojoj ekipi.

Damir Mikec  je, kao pojačanje Kalhajma, upisao obe pojedinačne pobede. U trećem kolu u duelu sa Minhenom pogodio je 386 krugova, devet više od direktnog rivala Mihaela Hasea, i doneo bod svojoj ekipi, koja je, ipak, izgubila sa 3:2.

U četvrtom kolu Kalhajm je pobedio Ludvisburg sa 3:2, a Mikec je blistao sa 393 od mogućih 400 krugova, jedan manje od rekorda Bundes lige. Njegov rival Rene Potek je pogodio 378 krugova. Pojačanje Ludvigsburga za ovu sezonu je Zorana Arunović, ali ona nije gađala minulog vikenda.

Dimitrije Grgić se takmiči za ekipu Valdkirh, koja je u trećem kolu bila bolja od Ludvigsburga (3:2), a u četvrtom je pobedila Val Am Rejn (4:1). Grgić je u trećem kolu izgubio od Renea Poteka, koji je bio samo za krug bolji (381:380).  Protiv Val Am Rejna Grgić je pogodio vrlo visokih 390 krugova i doneo jedan od četiri boda svom timu, jer je njegov direktan rival Mihael Švald „ubio“ 377. Srpski strelac je ostvario drugi rezultat dana. U četvrtom kolu od njega je precizniji bio samo Mikec.

Posle četiri kola Grgićev Valdkirh je drugi na tabeli grupe „Jug“, a Mikecov Kalhajm je na trećem mestu u konkurenciji 12 ekipa. Trku vodi Minhen. Takmičenje u ligi pištoljem se nastavlja sredinom novembra, a posle 11 kola po dvostrukom bod sistemu, četiri najbolje ekipe plasiraće se u finalnu grupu, u kojoj učestvuju i četiri prvoplasirana kluba iz grupe „Sever“.  

Mikecu i Grgiću u Minhenu je, između ostalih, društvo pravio Uroš Kačavenda, nekadašnji reprezentativac Srbije, koji se sada takmiči za Hrvatsku. U Bundes ligi Kačavenda je član kluba Vilmandingen.

Datum: 25.10.2016. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...