x

Bošković zadovoljan formom seniorki pred utakmice sa Makedonijom

Bošković zadovoljan formom seniorki pred utakmice sa Makedonijom

Rukometni savez Srbije organizovao je u hotelu Srbija  konferenciju za medije, povodom odigravanja dve prijateljske utakmice između ženske rukometne reprezentacije Srbije i reprezentacije Makedonije. Utakmice će se igrati 21. i 23. marta 2013. godine, u EHF nedelji nacionalnih timova, u SC "Mladost" u Kragujevcu, prvog dana u 18 sati, a drugog u 14 sati. 

"Sutra i prekosutra imamo dva treninga u Kragujevcu pred utakmice sa Makedonijom. To će biti dobra provera da se podsetimo šta smo radili prošle godine, ali i da devojke ponovo okupimo  da igraju zajedno. Prezadovoljan sam formom seniorki, svaka igra odlično, i verujem da će to i pokazati na predstojećim utakmicama Ovo je početak priprema za Svetsko prvenstvo, nadam se da će devojke dati sve od sebe", izjavio je Saša Bošković, selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije i dodao da je posle EP u decembru sve više devojčica počelo da igra rukomet, što ga čini posebno srećnim.

Selektor se odlučio da se na spisku seniorki nađu one reprezentativke koje su bile na okupu i na Evropskom prvenstvu 2012 u Srbiji. Od igračica koje su tada igrale jedino izostaje Sanja Rajović, koja zbog povrede neće moći da igra, ali se zato ozbiljno računa na Draganu Cvijić, Jelena Živković i Maju Luković.

"Osvrnula bih se na EP za koje me vežu samo lepa sećanja. Svetsko prvenstvo je opet kod nas, a dve utakmice sa selekcijom Makedonije pomoćiće nam da se pripremimo. Svaka utakmica nam znači, gledamo da je odradimo što bolje, radićemo na taktici i sve devojke će se okrenuti na SP 2013" izjavila je Sanja Damnjanović.

Spisak igračica je sledeći: golmani Katarina Tomašević, Jovana Risović i Ana Kačarević, leva krila Svetlana Ognjenović, Jelena Nišavić i Jovana Bartošić, desna krila Katarina Krpež, Ivana Milošević i Maja Luković, dok su pivotmeni Slađana Pop - Lazić, Dragana Cvijić i Marija Lojpur, a bekovi Andrea Lekić, Sanja Damnjanović, Biljana Filipović, Jelena Erić, Jovana Stoiljković, Kristina Liščević, Marina Dmitrović, Jelena Popović, Ivana Filipović i Jelena Živković.


Datum: 18.03.2013. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...