x

Medalja za srpski dubl u Mirni

Medalja za srpski dubl u Mirni
Srpski dubl Andrija Doder, Luka Milić osvojio je bronzanu medalju na turniru Evropskog juniorskog kupa, TEM Slovenia Junior 2016, koji je od 21. do 23. oktobra 2016. održan u Mirni i koji je okupio oko 100 takmičara i takmičarki iz 20-tak zemalja. Naš par je u osmini finala savladao Slovence Gaspera Kriveca i Domena Laznika (2:0), dok je u četvrtfinalu bio bolji od Austrijanaca Filipa Drekslera i Nikolasa Rudolfa (2:0) i tako se plasirao među četiri najboljih, samim tim obezbedivši medalju. U meču za finale Doder i Milić poraženi su od češke kombinacije Matej Hubaček, Jan Somerlik (2:0), potonjih osvajača najsjajnijeg odličja. Drugi naš dubl Mateja Manić, Nenad Milošević zaustavljen je u osmini finala pošto je izgubio od italijanske kombinacije Fabio Kaponio, Đovani Toti (2:0).

“Dobar rezultat i još bolja igra svih naših reprezentativaca. Vidni su pomaci u igri i to raduje, više od postignutih rezultata. Doder vrlo brzo prelazi u seniore i ovo mu je veliki podsticaj da je na pravom putu, dok ostali momci imaju još celu jednu godinu da stasavaju i budu u vrhu evropskog i svetskog juniorskog badminton”, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

Malo je nedostajalo da Milić u Sloveniji izlije još jedno odličje. Kao treći nosilac bio je slobodan u prvom kolu singla. U drugom je savladao Finca Jerea Overmarka (2:0), a u osmini finala pobedio je Slovaka Ričarda Smatlaka (2:0) došavši na korak od odličja. Ipak, u četvrtfinalu je, posle velike borbe u tri seta, izgubio od Italijana Fabija Kaponioa (2:1) i tako ostao bez polufinala. U istoj konkurenciji Doder je nakon pobeda nad Česima Marekom Aubosum (2:0), odnosno Filipom Sedlačekom (2:0), stigao do osmine finala u kojem je poražen od Slovenca Roka Jerčinovića (2:0). U šesnaestini finala singla Nenad Milošević je poražen od sedmog nosioca, Belgijanca Eliasa Brakea (2:0), prethodno savladavši u prvom kolu Hrvata Dorijana Cvijanovića (2:0), dok je Mateja Manić u prvom kolu izgubio od Finca Jerea Overmarka (2:0).

“Prezadovoljan sam medaljom u dublu, tim pre što je ovo moje prvo internacionalno odličje. U polufinalu, koje je s pravom nosilo epitet finala pre finala, nismo odigrali na najvišem niovu, jer smo bili psihološki iscrpljeni. Ipak, videli smo na čemu treba da radimo, a potrudićemo se da to popravimo do Balkanskog prvenstva za igrače do 19 godina u Grčkoj. Što se tiče singla ovo je bilo moje najbolje iskustvo do sada, koje mi je pomoglo da shvatim šta treba da popravim da bih u ovoj konkurenciji bio mnogo bolji”, istakao je Andrija Doder.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima na turniru u Sloveniji.

Datum: 24.10.2016. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...