x

Amerikanci podržali 1. Svetsko Prvenstvo u planinskom skejtbordu

Amerikanci podržali 1. Svetsko Prvenstvo u planinskom skejtbordu

Juče (petak, 15.03.2013. mart) je potpisana saradnja između Ambasade Amerike i novosadskog Kluba planinskog skejtbora "ATB", kojom je ozvaničena podrška 1. Svetskom prvenstvu u planinskom skejtbordu. Dobijena sredstva će biti utrošena na putne troškove četiri američka vozača daske za sve terene, iz samog svetskog vrha ovog ekstremnog sporta.

Dave Stiefvater, Jereme Leafe, Mason Moore i Kody Stewart će po prvi put posetiti Novi Sad i voziti na bukovačkoj stazi, koja važi za jednu od najopsnijih svetskih staza. "Podrška koju nam je pružila Ambasada Amerike je od izuzetne važnosti za naš Klub, ali i za Manifestaciju iza koje stoji sedam godina rada, entuzijazma i upornosti svih članova Kluba" - zaključuje Predrag Marcikić, predsednik KPS "ATB".

Da podsetimo, prošle godine je obeležena peta godišnjica Manifestacije "Evropski izazov u planinskom skejtbordu". Dobra organizacija i zadovoljstvo preko 40 takmičara iz više od 10 evropskih zemalja doprineli su i zvaničnoj odluci Svetske Mountaiboarding Asocijacije (IMA) da ove 2013. godine novosadskom KPS "ATB" dodeli laskavu, ali i izuzetno odgovornu, titulu domaćina 1. Svetskog Prvenstva u planinskom skejtbordu.

Manifestacija je zakazana za prvi pun septembarski vikend, 06. i 07.09.2013. u Novom Sadu/ Bukovcu.  Atraktivnost Manifestacije i samog ekstremnog sporta već su prepoznali MZ Bukovac (koja je KPS "ATB" ustupila teren na korišćenje), Turistička organizacija Novog Sada (višegodišnjom podrškom) i mnogobrojni prijatelji. Od ove godine na listi se našla  i  Ambasada Amerike.

Manifestacija je prošle godine dobila i podršku Gradske uprave za sport i omladinu.
Prepoznavanje potencijala i značaja Manifestacije i novosadskog KPS "ATB" se ove godine očekuje od gradskih i pokrajinskih institucija.


Datum: 18.03.2013. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...