Amerikanci podržali 1. Svetsko Prvenstvo u planinskom skejtbordu

Juče (petak, 15.03.2013. mart) je potpisana saradnja između Ambasade Amerike i novosadskog Kluba planinskog skejtbora "ATB", kojom je ozvaničena podrška 1. Svetskom prvenstvu u planinskom skejtbordu. Dobijena sredstva će biti utrošena na putne troškove četiri američka vozača daske za sve terene, iz samog svetskog vrha ovog ekstremnog sporta.

Dave Stiefvater, Jereme Leafe, Mason Moore i Kody Stewart će po prvi put posetiti Novi Sad i voziti na bukovačkoj stazi, koja važi za jednu od najopsnijih svetskih staza. "Podrška koju nam je pružila Ambasada Amerike je od izuzetne važnosti za naš Klub, ali i za Manifestaciju iza koje stoji sedam godina rada, entuzijazma i upornosti svih članova Kluba" - zaključuje Predrag Marcikić, predsednik KPS "ATB".

Da podsetimo, prošle godine je obeležena peta godišnjica Manifestacije "Evropski izazov u planinskom skejtbordu". Dobra organizacija i zadovoljstvo preko 40 takmičara iz više od 10 evropskih zemalja doprineli su i zvaničnoj odluci Svetske Mountaiboarding Asocijacije (IMA) da ove 2013. godine novosadskom KPS "ATB" dodeli laskavu, ali i izuzetno odgovornu, titulu domaćina 1. Svetskog Prvenstva u planinskom skejtbordu.

Manifestacija je zakazana za prvi pun septembarski vikend, 06. i 07.09.2013. u Novom Sadu/ Bukovcu.  Atraktivnost Manifestacije i samog ekstremnog sporta već su prepoznali MZ Bukovac (koja je KPS "ATB" ustupila teren na korišćenje), Turistička organizacija Novog Sada (višegodišnjom podrškom) i mnogobrojni prijatelji. Od ove godine na listi se našla  i  Ambasada Amerike.

Manifestacija je prošle godine dobila i podršku Gradske uprave za sport i omladinu.
Prepoznavanje potencijala i značaja Manifestacije i novosadskog KPS "ATB" se ove godine očekuje od gradskih i pokrajinskih institucija.


Datum: 18.03.2013.
Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Adidas BOOST tim trčaće na Novosads...
+ B-boy Goofy pobednik 1. Red Bull BC O...
+ 1. Svetski izazov u planinskom skejtb...
+ 5. Beogradska trka Deda Mrazeva
+ Amela Terzić na Ženskoj trci 2011

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...