BetWinner

Čongor Baranj blistao u Bozenu, Metalac, Banat i Kristal u velikoj četvorci

Vest dana sa međunarodne kuglaške scene  je da je Čongor Baranj, reprezentativac Beograda na Svetskom kupu u Bozenu u Italiji sa 648 čunjeva postavio najbolji rezultat u dosadašnjem toku takmičenja i „povukao“ kuglaše srpskog šampiona ka plasmanu  među četiri najbolje ekipe! Drugi igrač srpskog šampiona Beograda Miloš Simijonović je srušio 614 čunjeva.
Odlično su igrali i srpski reprezentativci i internacionalci. Daniel Tepša u slovačkom šampionu Sportu iz Podbrezove oborio je 639 čunjeva, a isto toliko srušio je i Robert Ernješi trostruki omladinski prvak sveta iz istarskog Novigrada u maju, prvotimac mađarskog prvaka Segedina. Drugi igrač Segedina, seniorski šampion sveta u kombinaciji, osvajač sedam medalja na SP u Novigradu mladi srpski as Igor Kovačić postigao je rezultat od 624 čunja.
I na ostalim kupovima, bilo je dobrih plasmana srpskih predstavnika. Prvi dan Evropa kupa u Bačkoj Topoli, kuglašice zrenjaninskog Banata završile su na trećem mestu sa 2.148 čunjeva (Milica Perin 588, Maša Grujić 510, Vesna Boškov 522, Jelena Popov 528, u četvrtak igraju Olivera Čikoš  u 10,10 i Ana Boškov u 13,40) i još uvek su u trci za ulazak među četiri najbolje ekipe i borbu za medalje. U konkrunciji klubova čije su četiri igračice odigrale, prvi je Brest iz Cerknica u Sloveniji sa 2.233 čunj,  drugi je poljski Alfa Vektor sa 2.176 čunjeva. U konkurenciji klubova sa tri igračice vodi nemački Lidolšajm sa 1.640 čunjeva ispred češkog Nahoda sa 1.636 i mađarskog Zalaegersega sa 1.630 čunjeva.
Kuglaši srpskog vicešampiona Metalca iz Gornjeg Milanovca blistaju u Bačkoj Topoli! Posle četiri igrača nalaze se na četvrtom mestu sa  2.362 čunja. Goran Čaluković se, posle operacije leve noge, vratio na staze u velikom stilu i povukao prvog dana sa 611 čunjeva, Miloš Paunović je na drugoj „tabli“ oborio 564 čunja, da bi Miloš Radojičić  kao treći igrač odlično odigrao i srušio 611 čunjeva. Četvrti igrač Nikola Laković zabeležio je rezultat od  576 „drva“ i tako je Metalac završio drugi dan takmičenja kod kuglaša  u vodećem kvartetu i takođe konkuriše za visok plasman.  U četrtak igraće poslednja dva igrača Ivan Trošić (12,30) i Stefan Vučković (17,10).
Vodi mađarski Zalagerseg sa 2.452 u čijim redovima je odlično odigrao reprezentativac Farkaš i sa  635 čunjeva zabeležio drugi rezultat dosadašnjeg takmičenja (najbolji Matko Bulka, Hrvatska, Fojt Sent Pelten  Austrija) 664 čunja). Drugi je Fojt Sent Pelten (Austrija) sa 2.418 čunjeva a treći  Kalcit Kamnik (Slovenija) sa 2.414 čunjeva. Peta je Viktorija iz Bamberga sa 2.346 čunjeva, a peta Grmoščica iz Zagreba sa 2.335 čunjeva.
U Bozenu u Italiji na Svetskom kupu, kuglašice srpskog vicešampiona zrenjaninskog Kristala  su četvrte. Oborile su 1.694 čunja (Dragana Dorožan 604, Sanela Milosav 496, Hajnalka Milosav 594).  Vodi slovački Sport iz Podbrezove sa 2.206 čunjeva (četiri igralice), koga prate ekipe sa tri kuglašice Viktorija iz Bamberga sa 1.764 čunja i mađarski Rakosegi sa 1.747 čunja. Iza Kristala su na petom mestu kuglašice rumunskog Elektromureša iz Targu Mureša sa 1.687 , dok je šesta Mlaka iz Rijeke sa 1.677 čunja.
U Štraubingu na Kupu NBC federacije, novosadski Radnički je trenutno 11. (ekipe sa četiri kuglaša) sa 2.234 čunja (Nenad Škorić 561, Rajko Mandić 520, Milorad Vojnović 597, David Lajnščak 547, u četvrtak igraju Goran Cimeša i Dojić Damir), dok je Kragujevac, čija su tri kuglaša odigrala, na 21. mestu u konkurenciji 25 ekipa sa 1.777 čunjeva (Aleksandar Milinković 623, Vlada Đorđević 603, Dragoslav Vuksanović 551). Igraće još Marko Marinković, Milan Tojagić i Darko Marinković. Vodi nemački Štafelštajn sa 2.577 čunjeva. U ženskom Kupu NBC federacije Srbija nema predstavnike.

Datum: 06.10.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...