BetWinner

Ubedljiva ženska pobeda

Autorka fotografije: Aleksandra Mitrović
Sa tri puta boljim rezultatom od drugoplasiranog, Milica Marinković je na takmičenju za Ligu Srbije u preciznom sletanju paraglajderom odnela ubedljivu pobedu, nadmašivši i sve kolege iz reprezentacije.

Polećući sa 530 m nadmorske visine i slećući 350 m niže na cilj prečnika 2 cm, Milica je uspela da ostvari najbolji rezultat na prvom ovogodišnjem takmičenju za paraglajding Ligu Srbije u preciznom sletanju. Ona je uspela da dva puta sleti svega 2 cm van „nule“, isto toliko puta je bila udaljena 3 cm od centra „palačinke“ koja meri preciznost doskoka, i jedan put je bila na 6 cm od željenog cilja. Ukupno, to je 16 (negativnih) poena, dok je drugorangirani Slobodan Maletić „sakupio“ 53 poena. Na trećem mestu se našao Dejan Valek sa 81 poenom. Inače, pored toga što su svo troje najboljih pilota ovog takmičenja ujedno i svi odreda članovi zlatne evropske reprezentacije, oni su i klupske kolege u „Belim orlovima“.

Da je paraglajding sve više zastupljen u celoj Srbiji, pokazao je i poredak u ekipnom plasmanu. Na prvom poziciji „Beli orlovi“ iz Požarevca, na drugoj Sportski paraglajding klub „Berkut“ iz Vršca dok je trećeplasiran bio PK „Golija“ iz Raške.

Na ovom takmičenju je učestvovala kompletna reprezentacija u preciznom sletanju paraglajderom koja je ovog leta donela zlato sa Evropskog prvenstva. Druženje i odlično letenje, kao i dobro vreme uprkos najavljenoj lošoj prognozi obeležili su takmičenje u Niškoj banji koje je organizovao Paraglajding klub „Grunf“.

Krajem oktobra, pet naših pilota koji su učestvovali i na niškom takmičenju – Goran Đurković, Slobodan Maletić, Dejan Valek, Ivan Pavlov i Tamara Kostić odlaze u Kinu na superfinale, gde iznova očekujemo da se popnu na postolje.

Datum: 05.10.2016. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...