BetWinner

Konačno vreme za precizaše

Nestabilno i promenljivo vreme na početku letačke sezone, dovelo je do toga da se prvo takmičenje za Ligu Srbije u preciznom sletanju paraglajderom održava tek ovog vikenda. Učestvuje cela „zlatna“ reprezentacija Srbije, a ima i takmičara iz Makedonije, Bugarske i Engleske. 

Predstojećeg vikenda, 1. i 2. oktobra, u Niškoj Banji se održava takmičenje za Ligu Srbije u preciznom sletanju paraglajderom, u organizaciji Paraglajding kluba „Grunf“. Zbog lošeg vremena na prethodno zakazanim takmičenjima, ovo je prvo u nizu „precizaških“ takmičenja za ovu godinu. 

Niška Banja je dobro poznat teren u Srbiji gde je poletište na 530 m nadmorske visine a sletište na 190 m. Leti se iznad same Niške Banje i ceo događaj je u krugu od 2 km što čini ovaj teren izuzetnim. 

„Dosta takmičara iz okruženja voli da dođe na ovaj teren pa će tako biti i ove godine. Najavljeni su takmičari iz Makedonije i Bugarske, a na naše iznenađenje ima prijave i iz Engleske, čemu je doprinelo otvaranje Niškog aerodroma za nisko budžetne avio kompanije“, kaže Uglješa Jondžić iz organizacije takmičenja. 
   

Očekuje se i dolazak cele reprezentacije koja je na ovogodišnjem evropskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju, kao i dolaza svih predstavnika klubova. Ovo će biti dobra priprema za članove reprezentacije koja ide u Kinu na superfinale krajem oktobra meseca.
 
Datum: 01.10.2016. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...