x

Beograd open 2016 - rezultati 3. dan

Beograd open 2016 - rezultati 3. dan
Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo o rezultatima trećeg dana nadmetanja na tradicionalnim trećim po redu međunarodnim sportskim igrma  za osobe sa invaliditetom «Beograd open 2016».

Jučerašnji dan je započeo takmičenjem u atletici u velelepnom objektu – atletska dvorana. Na ovom takmičenju su učestvovali takmičari iz nekoliko zemalja iz regiona (Crna Gora, BIH,...). Učestvovali su takmičari svih kategorija invalidnosti (osobe sa telesnim invaliditetom – korisnici kolica, osobe oštećenog sluha, osobe sa intelektualnim teškoćama,...) u trkačkim, skakačkim i bacačkim disciplinama. Promoter takmičenja je bio jedan od najuspešnijih paraolimpijaca – Draženko Mitrović.

Igre su nastavljene košarkaškim turnirom. U dramatičnoj finalnoj utakmici između Košarkaških klubova „Singidunum„ i „Merkator“ iz Ljubljane pobedu su u završetku odneli domaćini i na taj način zasluženo poneli epitet najbolje ekipe na turniru. U borbi za treće mesto pobedu je odnela ekipa „Dunav„ iz Apatina pobedivši ekipu „Paramont„ iz Podgorice. Medalje su uručili predstavnici Košarkaškog saveza Srbije : Vladimir Kuzmanović i Igor Rakočević.

Istovremeno je održana i trka na hronometar u okviru Evropskog kupa u parabiciklizmu uz učešće oko 50 takmičara iz 11 zemalja. U tandem biciklizmu (osobe oštećenog vida) u muškoj konkurenciji, pobedu je odneo tandem iz Srbije (Petrović – Šmecelović) isped tandema iz Rusije i Italije, dok su u ženskoj kategoriji pobedu odnele Ruskinje. Ostali pobednici po kategorijama bili su: Dejan Stošić (Srbija), Mihael Pitakolo (Italija), Antonela Rutiljano (Italija), Glavonjić Miloš (Srbija), Danijela Jovanović (Srbija), Iveta Kolinska (Češka), Gregor Habe (Slovenija), Mirjana Ružnjak (Hrvatska), Klaudio Kampi (ITA), Teodor Matikan (Rum), Nari Fabio (ITA), Vesel Anka (SLO).

Ovim nadmetanjima i zvanično su, sa uspehom, završene 3. Međunarodne sportske igre osoba sa invaliditetom „Beograd open 2016„ uz učešće oko 600 sportsita iz 20 zemalja.

Inače, organizator ove po mnogo čemu jedinstvene manifestacije je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda a održavanje iste omogućeno je uz podršku i razumevanje Grada, Sekretarijata za sport i omladinu.
Datum: 27.09.2016. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...